Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ЗІРВАВ ЗУСТРІЧ З МЕЛЬНИЧЕНКОМ?

Вівторок, 12 липня 2005, 11:18
Генпрокурор Святослав Піскун, який на кілька днів літав до Сполучених Штатів, так і не побачився там з колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком.

Про це повідомляє радіо "Свобода".

При цьому Мельниченко звинувачує Піскуна у зриві зустрічі, оскільки минулого тижня у четвер під вечір, як свідчить радіо "Свобода" адвокат Мельниченка, представники Генпрокуратури повідомили, що Піскун хоче зустрітися з екс-майором у Вашингтоні в п'ятницю чи суботу.

Але адвокат Мельниченка, який живе в штаті Нью-Йорк, а це на відстані близько 500 кілометрів від американської столиці, попросив організувати зустріч в понеділок.

Екс-майор у п`ятницю сам заніс у посольство України у Вашингтоні копії листів, які засвідчують його готовність до переговорів. Проте Святослав Піскун вилетів з Вашингтона, як з'ясував Мельниченко, ще у п'ятницю ввечері.

Мельниченко вважає, що Піскун не хоче, "щоб на лаву підсудних сів колишній президент Леонід Кучма": "Для того, щоб мої записи були долучені як речовий доказ по вбивству як Георгія Ґонґадзе, так і нападу на життя Олександра Єльяшкевича, потрібні дві речі. По-перше, щоб Генпрокуратура визнала записи автентинчиними і, друге, щоб були надані мої покази".

"Ми наполягали на тому, щоб зустріч відбулася публічно, щоб зустріч відбувалася в присутності Мирослави Ґонґадзе та Олександра Єльяшевича та керівництва Міністерства юстиції США, щоб виробити подальші кроки, і щоб цей механізм був, у першу чергу, погоджений із потерпілими. Але Піскун, видно, злякався цього", - зазначив Мельниченко.

Як повідомила речниця посольства України у Вашингтоні Ірина Безверха, "делегація повернулася до Києва у повному складі, після того як з правоохоронними органами США були відпрацьовані всі заплановані питання."

Раніше планувалося, що делегація Генпрокуратури перебуватиме в США до 15 липня, проте в посольстві України в США не можуть пояснити, чому делегація була в Америці всього кілька днів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування