Віртуальний російський спецназ після виборів-2008 почав війну в Галичині

Вівторок, 12 липня 2005, 12:23
У російських, білоруських та українських інтернет-магазинах з'явилася комп’ютерна гра "Операція Галичина", де гравцям пропонується відчути себе в ролі російського спецназу для наведення порядку після заворушень на Західній Україні.

Як пише "Львівська газета", сюжет гри пропонує гравцю уявити, що на дворі 2008 рік і "на президентських виборах в Україні перемагає проросійський кандидат Сергій Гришков".

Розробники гри пропонують такий сценарій: "У західних областях не визнають результатів виборів і повідомляють, що "не підкорятимуться Гришкову, який продався росіянам".

"Україна звертається до Росії з проханням допомогти відновити територіальну цілісність країни... Ви – командир загону російського спецназу. Ви маєте знаходити та знищувати бази і склади бойовиків, брати в полон їхніх лідерів, брати участь у штурмах бунтівних міст", - повідомляють розробники гри.

Як зазначає "Львівська газета", анонс комп’ютерної гри розміщено на сайті української студії "Едем" з Дніпропетровська, ціна CD – 30 гривень.

На сайті студії "Едем" зазначено, що виробником цього продукту є компанія NeoGame. На російському сайті neogame.ru знайти гру не вдалося. Однак в українському інтернет-магазині neogame.com.ua "Операция Галичина" розміщена на найвиднішому місці серед новинок із приміткою: "Новий Add-on на тему помаранчевої революції в Україні".

"Львівська газета" зазначає, що поспілкуватися з представниками інтернет-магазину не вдалося – за телефоном, вказаним на сайті, впродовж дня вмикався автовідповідач.

У дніпропетровській студії "Едем", коли дізналися, що телефонують зі Львова, відповіли, буцім таким товаром не торгують, хоча додали, що гру можна вільно придбати на київському ринку "Петрівка".

За деякою інформацією, гру пропонував і популярний інтернет-магазин Petrovka.ua, але зняв її з продажу після численних дзвінків обурених геймерів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування