Директор ТВ Васильєва готова тікати до Москви

Вівторок, 12 липня 2005, 12:55
Генеральний директор ТОВ "Астра ТВ" (канал "Київська Русь") Олена Скидан заявляє про політичні причини порушеної проти неї справи і готова просити політичного притулку в Росії.

"Оскільки політичне підґрунтя переслідувань, розгорнутих проти мене, видне усім, я залишаю за собою право просити політичного притулку у Росії", - говориться в заяві Скидан, розповсюдженій у ЗМІ.

"Дуже сподіваюся на те, що вже найближчим часом наш народ зажадає від влади відповіді за масову хвилю політичних репресій, що захлиснули Україну", - додала він.

Раніше заступником генпрокурора, прокурором Донецької області Олексієм Баганцем порушено кримінальну справу за фактом вимагання посадовими особами ТОВ "Астра-ТВ" прав на майно директора ТОВ "ТРК "Клас".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Як відомо, на основі "Астра-ТВ" був створений канал "Київська Русь", близький до екс-генпрокурора Геннадія Васильєва.

Також справа порушена за ознаками злочину, передбаченого ст. 189 ч.2 КК України (здирництво), і за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч.3 КК України (зловживання владою чи службовим становищем) за фактом зловживання владою працівниками прокуратури Донецької області.

Перевіркою встановлено, що посадові особи ТОВ "Астра-ТВ" у період із грудня 2001 року по квітень 2002 року вимагали від директора ТОВ "ТРК "Клас" передати їм право на користування радіочастотою 222-230 Мгц на 12-метровому каналі в місті Донецьку.

У випадку відмови виконати їхні вимоги вони висловлювали погрози обмеження прав, свобод і законних інтересів директора і його близьких родичів з боку посадових осіб прокуратури Донецької області, говориться в повідомленні.

Після цього, не встановлені на даний час посадові особи прокуратури Донецької області, використовуючи владу в інтересах третіх осіб, безпідставно ініціювали низку перевірок ТОВ "ТРК "Клас".

Незважаючи на те, що в ході перевірок будь-яких даних, які б свідчили про здійснення директором ТОВ "ТРК "Клас" злочину, отримано не було, прокуратура Київського району міста Донецька порушила щодо нього кримінальну справу.

У результаті вищезазначених дій з боку посадових осіб ТОВ "Астра-ТВ" і зловживання владою працівників прокуратури Донецької області заподіяно істотних збитків директорові ТОВ "ТРК "Клас" у вигляді порушення його прав, свобод, інтересів і погіршення загального стану його здоров'я.

З урахуванням суспільного резонансу і складності в доведенні, кримінальна справа передана для подальшого розслідування в Управління по розслідуванню особливо важливих справ Генеральної прокуратури, повідомляє Остров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News