Литовці вважають Ющенка чукотським автором книги "Малюк і Карлсон"

Вівторок, 12 липня 2005, 13:02
Мешканці малих литовських містечок вважають, що Віктор Ющенко - президент Швейцарії, Латвії або Румунії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного на вулицях містечок популярним тележурналістом Юрасом Янкявичюсом, автором телепрограми Klausimelis ("Питаннячко"), що виходить в ефірі литовського національного ТБ.

"Це глава циганського табору у Вільнюсі", - сказала мешканка невеликого містечка Тракай.

Інша мешканка Тракая відзначила, що Ющенко - це "президент Калінінграда".

Її сусід вважає, що Ющенко родом з Чукотки і прославився тим, що збирав навколо себе злочинні угруповання і грабував людей, "як мафія" займався рекетом, і "став відомий, як Бен Ладен".

Жителька міста Пренай думає, що Ющенко - президент Швейцарії.

"Він був президентом Латвії. Здається, у минулий термін", - сказав інший житель цього містечка. "Ні, це президент Румунії", - стверджує жителька Кедайняй. З нею не згодна сусідка: "Це письменник, він написав "Малюк і Карлсон".

У місті Йонава думають, що Ющенко - заступник Путіна, адже в нього прізвище російське, а в місті Зарасай переконані, що Ющенко - головнокомандуючий НАТО.

Найобізнанішим став мешканець міста Рокишкис, який відзначив, що Ющенко був президентом України "до Януковича".

Були й інші відповіді: Ющенко - "білоруський політичний діяч, який скинув Лукашенка"; прем'єр-міністр Росії; член литовського сейму; він прославився тим, що "співпрацював з КДБ".

Найбільш показовою стала репліка мешканки містечка Шальчининкай: "Ющенко? Член сейму або як його там... Якого сейму? Не знаю. Чиєї країни? Напевно, нашої. Чим прославився? Як і всі інші. Підіть запитаєте інших, може, хто краще знає. Нам усе рівно, Ющенко там або ще хто".

РІА Новости


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування