Поки Янукович у роз'їздах, за його судимості "відбиваються" суддею

Вівторок, 12 липня 2005, 13:52
Персональний сайт Віктора Януковича утримується від коментарів щодо порушення Донецькою облпрокуратурою кримінальної справи за фактом фальсифікації постанов суду про зняття двох судимостей з Віктора Януковича.

Замість цього відвідувачам сайту пропонуються цитати з різних інтерв'ю, даних більше року тому колишнім головою Донецького обласного суду Віталієм Бойком, повідомляє "Острів".

У цих інтерв'ю авторитетний юрист повідомляє журналістам про те, що дійсно в 1978 році відбулося засідання президії Донецького облсуду, на якому були розглянуті і скасовані вироки Єнакіївського міського суду щодо Віктора Януковича.

За словами Бойка, вироки були скасовані, тому що під час суду над Януковичем були допущені судові помилки, у результаті яких була засуджена невинна людина.

Саме підпис Бойко стоїть під двома постановами президії Донецького обласного суду від 27 грудня 1978 року, якими були скасовані вироки Януковича.

Сайт Януковича ретроспективно цитує деякі висловлення Бойка українським каналам УТ-1 і "1+1". Усі інтерв'ю датовані 30 травня 2004 року.

Як відомо, прокурор Донецької області Баганець заявив, що прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом фальсифікації вищезгаданих постанов президії Донецького обласного суду.

За даними донецької облпрокуратури, постанови, які скасовують судимості Януковича, датовані 1978 роком, були зроблені значно пізніше – з 2002 по 2004 роки.

У штабі Януковича каналові "1+1" коментувати цю інформацію відмовилися, пославшись на те, що Янукович зараз у відрядженні.

У вівторок "Українській правді" не вдалося додзвониться за коментарем у штаб Януковича за телефоном, зазначеним на сайті.

Читайте також:

Судимості Януковича ніхто не знімав? Його знову чекає допит?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування