Васильєв розповів, як він бився за Пукача, і вимагає у Ющенка мужності

Вівторок, 12 липня 2005, 15:40
Колишній генпрокурор Геннадій Васильєв заявляє, що не блокував розслідування справи Гонгадзе, де фігурував колишній керівник Управління кримінального розшуку МВС України Олексій Пукач.

Про це йдеться у відкритому листі Васильєва до президента Віктора Ющенка, текст якого наводить "Обком".

"Останнім часом при підтримці близького до вас оточення і, в першу чергу, секретаря РНБО Порошенка, від керівників Генпрокуратури та СБУ через ЗМІ надходять безґрунтовні докори про нібито блокування мною в період роботи генеральним прокурором так званої "міліцейської версії" при розслідуванні цієї ж кримінальної справи", - йдеться у листі.

"Пукач був звільнений з-під варти 05.11.03 року, а я призначений на посаду генпрокурора 18.11.03 року, тобто через два тижні після означених подій. З цього приводу я б рекомендував звернутися до матеріалів кримінальної справи щодо Пукача, в якій містяться відповідні документи", - йдеться у листі.

"Я неодноразово підкреслював невідповідність ваших заяв та заяв генпрокурора Святослава Піскуна дійсним обставинам, однак намагання зганьбити мене в очах суспільства тільки посилюються", - зазначається у листі.

У листі він розповів, що 27 лютого 2004 року Печерський районний суд за скаргою Пукача скасував постанову Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури від 22.10.03 про порушення кримінальної справи стосовно Пукача, що заблокувало подальше її розслідування.

За його словами, подану апеляцію на це рішення Апеляційний суд Києва залишив без задоволення.

"Після цього ми звернулись до Верховного Суду України, яким 08.09.04 у задоволенні наших вимог також відмовлено з мотивацією, що такі справи в касаційному порядку не розглядаються", - зазначив Васильєв в листі.

Він також пише, що особисто звертався з листом до керівництва Верховного Суду, в якому "мотивовано виклав свої заперечення та доводи щодо незаконності відмови у розгляді нашого касаційного подання", та зазначав, що скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Пукача є перешкодою до розслідування кримінальної справи щодо його притягнення до кримінальної відповідальності.

"Ми ж, в прямому розумінні цього слова, билися за таке рішення протягом 9 місяців і, звертаю вашу увагу, достатньо активно продовжували відпрацьовувати версію про причетність працівників міліції до вбивства журналіста Гонгадзе", - зазначає Васильєв.

"Отже, чи вистачить мужності у вас і вашого оточення визнати, хто ж дійсно блокував розслідування цієї найважливішої справи. Я розумію, що це вам важко зробити з відомих обставин – шаленого впливу на вас "квазіюристів" Порошенка та Піскуна", - пише Васильєв.

Він також звернувся до Ющенка з проханням дати відповідну оцінку викладеній інформації та "діям тих посадових осіб, які прагнуть скомпрометувати" його "як політичну особу, яка не розділяє окремих дій і поглядів нової влади".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування