Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко скасує візи для канадців і японців

Вівторок, 12 липня 2005, 16:27
Україна найближчим часом має намір ввести безвізовий режим для громадян Канади і Японії.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на спільній прес-конференції зі своїм австрійським колегою Хайнцем Фішером у вівторок у Відні.

Він нагадав, що Україна з 1 травня ввела безвізовий режим для громадян ЄС і Швейцарії, і влітку аналогічний крок почала для громадян США.

"Аналогічні кроки планується зробити стосовно Канади і Японії", - сказав Ющенко. "Я впевнений, що це - демонстрація того, що Україна прагне до відкритості і забезпечення ефективних комунікацій на рівні простих громадян", - сказав президент.

Ющенко також нагадав, що Україна звернулася до Євросоюзу з проханням переглянути візовий режим стосовно українських громадян "з погляду його лібералізації", зокрема, для журналістів, студентів, дипломатів, політиків, діячів культури і науки.

"На мій погляд, це політика, що могла б демонструвати нове зближення України і Європи", - сказав Ющенко.

У той же час міністерство закордонних справ України підготувало і в найближчі 2 дні передасть на розгляд президента проект указу про встановлення безвізового режиму для громадян ЄС, Швейцарії і Ліхтенштейну.

Як повідомив журналістам заступник голови прес-служби українського МЗС Дмитро Свистков, цим указом передбачається встановлення з 1 вересня 2005 року безвізового режиму в'їзду/виїзду і транзитного проїзду по території України для громадян ЄС, Швейцарії і Ліхтенштейну, які відвідують Україну на термін до 90 днів протягом 6 місяців від дати першого в'їзду.

Свистков відзначив, що проект указу розроблений з метою уніфікації візової політики України до стандартів ЄС та інших розвинених країн Європи.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування