Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Януковича просить владу не "кудахкати", бо їх лідера очистив "авторитет"

Вівторок, 12 липня 2005, 16:53
Партія регіонів вважає порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації постанов президії Донецького обласного суду про зняття судимостей з Віктора Януковича "боротьбою з опозицією і її лідером, що помітно набирає бали".

Про це говориться в заяві партії у відповідь на рішення прокуратури.

Партія регіонів відзначає, що рішення про зняття судимостей з Януковича було прийнято Віталієм Бойко, чий "авторитет дотепер незаперечний".

"Він, образно кажучи, є величиною і для тих, хто пам'ятає його по роботі в часи Союзу, і вже в незалежній Україні. Одне те, що Бойко обіймав посаду міністра юстиції, а також голови Верховного суду України, мені здається, говорить багато про що. У тому числі і про рівень професійної кваліфікації Віталія Федоровича", - говориться в заяві.

Прес-служба нагадує, що в 2004 році в інтерв'ю телеканалу УТ-1 Бойко заявляв, що "вироки були скасовані, справа закрита через те, що в діях тієї особи (Януковича), яка була засуджена, не вбачалося складу злочину".

"Тобто, за матеріалами справи було видно, що його (Януковича) участь у здійсненні злочину взагалі не доведена, і відсутні будь-які докази, які б підтверджували те, що він причетний до цього злочину", - цитує Партія регіонів Бойка.

Однопартійці Януковича відзначають, що "на прикладі "справи Колесникова" і подібних "справ", відкритих проти інших помітних фігур нинішньої опозиції, більш ніж очевидно – виконавці зі шкіри геть лізуть, щоб зобразити хоч якусь подобу обвинувачень у серйозному криміналі, та не сильно виходить".

"Із трибуни Верховної Ради, воно, виявляється, куди легше прокудахтати зривистим голосом щодо "бандитизьму", - говориться в заяві.

Водночас радник Януковича Ганна Герман вважає повідомлення прокуратури провокацією.

"Віктор Федорович Янукович знає, що проти нього заготовано цілу систему провокацій з метою не допустити його до виборів у парламент. Надумана справа про фальсифікацію судових рішень – одна з такої низки провокацій з боку нової влади", - йдеться в її коментарі на сайті Януковича.

Як відомо, прокурор Донецької області Баганець заявив, що прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом фальсифікації постанов президії Донецького обласного суду про зняття судимостей з Януковича.

За даними донецької облпрокуратури, постанови, які скасовують судимості Януковича, датовані 1978 роком, були зроблені значно пізніше – з 2002 по 2004 роки.

Читайте також:

Судимості Януковича ніхто не знімав? Його знову чекає допит?

Поки Янукович у роз'їздах, за його судимості "відбиваються" суддею



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування