Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У російського Дерипаски завод поки не відбирають

Вівторок, 12 липня 2005, 18:30
Господарський суд Києва залишив без розгляду позов Генеральної прокуратури, що просила скасувати рішення Кабінету міністрів Віктора Януковича про зміну інвестиційних зобов'язань компанії "Алюміній України", які вона взяла на себе в 2000 році при покупці 30% акцій Миколаївського глиноземного заводу.

Про це заявив представник "Алюмінію України", повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, суд ухвалив таке рішення, оскільки представники Генпрокуратури і Фонду державного майна не з'явилися на жодне із засідань суду по цій справі.

Крім того, позивач (Генпрокуратура) не надала судові жоден з необхідних документів.

Як повідомлялося, у червні Генпрокуратура просила скасувати рішення Кабміну Януковича, прийняте в 2004 році, про зміну інвестиційних зобов'язань компанії "Алюміній України", що вона взяла на себе в 2000 році при покупці 30% акцій НГЗ.

У серпні 2004 року Кабмін Януковича на прохання компанії "Алюміній України" (колишній "Український алюміній") замінив їй інвестиційні зобов'язання, узяті при покупці 30% акцій МГЗ, і дозволив замість будівництва алюмінієвого заводу потужністю не менш 100 тис. тонн алюмінію на рік збільшити потужності МГЗ до 1,6 млн. тонн глинозему на рік.

МГЗ і "Алюміній України" контролюються холдингом Олега Дерипаски "Російський алюміній", що входить до трійки найбільших виробників алюмінію у світі.

У березні Кабінет міністрів заявив про намір не переглядати результати приватизації МГЗ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: