Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суди Криму розглянуть 17 кримінальних справ проти підлеглих Червоненка

Вівторок, 12 липня 2005, 19:12
За шість місяців прокуратура Криму направила до суду 17 кримінальних справ за фактами порушень, допущених посадовими особами транспортних підприємств.

Про це повідомляє "Обком" з посиланням на прес-службу відомства.

Усього за перше півріччя поточного року в порядку нагляду за дотриманням законів на транспорті прокуратурою порушено 24 кримінальні справи.

При цьому особлива увага приділялася питанням дотримання державними підприємствами транспорту законодавства про власність, зокрема - збереження рухомого складу, законності відчуження морських суден, експлуатації гідротехнічних споруджень.

За фактами виявлених порушень лише в даній сфері порушено дев'ять кримінальних справ, до суду пред'явлено 25 позовів в інтересах держави.

Так, за інформацією прес-служби прокуратури АРК, до суду направлено кримінальну справу щодо керівника одного з підприємств залізничного транспорту, який ремонтував вагони за свідомо завищеними цінами. Ремонт 84 вагонів обійшовся підприємству на півмільйона дорожче, ніж реальна ціна.

Саме такі збитки держпідприємству від дій чиновника зафіксовані в ході досудового слідства, завершеного прокуратурою.

Крім того, у цей час прокуратурою АРК проводиться розслідування кримінальної справи, порушеної щодо посадових осіб підприємства "Південрибпошук".

Як встановлено досудовим слідством, чиновники, порушуючи закон "про власність", реалізували майно підприємства - рибальський траулер "Зірка Севастополя".

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину - зловживання владою або службовим становищем.

Також прокуратурою АРК у господарський суд пред'явлено позов про визнання недійсними договорів, згідно з яким в оперативне управління комерційній фірмі передано три теплоходи Ялтинського торговельного морського порту, що привело до недонарахування значних сум, які підприємці повинні були сплатити як портові збори.

Тепер контрольно-ревізійними органами встановлюються суми всіх нанесених суб'єктами підприємницької діяльності збитків.

Порушено кримінальну справу й щодо колишнього начальника Ялтинського морського торговельного порту, який шляхом зловживання службовим становищем вирішив свої житлові проблеми.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування