Ющенко хоче зробити україно-австрійську клініку

Вівторок, 12 липня 2005, 21:20
Президент України обговорив у Відні з Федеральним Канцлером Республіки Австрія Вольфгангом Шюсселем можливість створення сучасної українсько-австрійської клініки.

Це питання піднімалось на їх зустрічі під час візиту Ющенка до Австрії, повідомляє прес-служба президента.

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці між країнами та конкретні проекти, які перебувають у компетенції міністерств внутрішніх справ, юстиції, охорони здоров'я і транспорту та зв'язку.

Зокрема було домовлено про стажування українських лікарів у Австрії та допомогу українським лікарням медичним обладнанням.

Крім того, учасники зустрічі домовилися про співпрацю в облаштуванні українських кордонів, зокрема йшлося про технічну допомогу та проведення семінарів для українських фахівців.

Під час обговорення матеріальних компенсацій українським остарбайтерам Федеральний Канцлер висловив намір спрямувати частину допомоги на їхнє лікування.

Крім того, сторони обговорили євроінтеграційні прагнення України та широке коло міжнародних питань.

Після зустрічі президент України поклав квіти до Пам'ятника українському козакові у Відні та поспілкувався з українцями, які живуть в Австрії.

З української сторони в зустрічі також узяли участь міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко, перший помічник президента Олександр Третьяков, голова Національного банку України Володимир Стельмах, перший заступник Державного секретаря Олександр Моцик.

Як відомо, в Австрії народився молодший син Ющенка Тарас. Восени Ющенко провів там більше трьох тижнів після отруєння.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування