Міліція перевіряє "мерседеси" людини Ахметова

Середа, 13 липня 2005, 10:47
Міліція перевіряє законність визначення оціночної вартості автомобілів, придбаних колишнім заступником голови Донецької ОДА Василем Джарти та його дружиною.

Про це повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС.

Наразі встановлено, що у 2002 році Джарти (на той час — міський голова міста Макіївки) придбав автомобіль Мерседес S 600. Того ж дня було проведено експертизу і визначено вартість авто — 166,8 тис. грн. Це стало підставою для сплати власником до Пенсійного фонду обов’язкового збору.

Однак, як з’ясувала міліція, згідно довідки Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз, вартість цього автомобіля насправді становить 407,6 тис. грн. Таким чином, до Пенсійного фонду не сплачено значну суму обов’язкового збору, говориться в повідомленні.

Крім того, йде перевірка повноти визначення оціночної вартості при постановці на облік ще двох мерседесів, придбаних Джартою, а також автомобіля Тойота Лексус RX300, придбаного його дружиною.

Перевірка триває. По її закінченні матеріали будуть направлені до прокуратури для прийняття відповідного процесуального рішення.

Як відомо, раніше з'явилося повідомлення, що проти Джарти порушено три кримінальні справи, а він переховується за межами країни.

Пізніше начальник Донецького управління внутрішніх справ уточнив, що поки йде лише перевірка витрачання бюджетних коштів колишнім керівництвом області.

Донецьке видання "Острів" зазначало, що Джарти вважався ставлеником донецького бізнесмена Рината Ахметова на посаду губернатора Донецької області, однак тодішньому прем'єр-міністрові Віктору Януковичу вдалося залишити своїм спадкоємцем у кріслі голови облдержадміністрації Анатолія Близнюка, а Джарти став його першим заступником.

"Українська правда"

Читайте також:

ПРОТИ ЛЮДИНИ АХМЕТОВА ПОРУШЕНО ТРИ КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ

ЛУЦЕНКО ЧЕКАЄ АХМЕТОВА ДО СЕБЕ ДЛЯ ПОЯСНЕНЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News