ТОМЕНКО ЗНАЄ, ЩО ЙОГО ХОЧУТЬ "ВИБИТИ" З УРЯДУ

Середа, 13 липня 2005, 11:05
Гуманітарний віце-прем'єр Микола Томенко вважає, що деякі представники великого бізнесу почали кампанію з дискредитації деяких членів уряду, щоб домогтися їх звільнення.

Таку думку він висловив під час круглого столу в редакції газети "День", повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Говорячи про нинішню ситуацію в Україні, Томенко зауважив, що "сьогодні можна виділити два підходи до реалізації програми Віктора Ющенка: конформістсько-бізнесовий та радикально-політичний".

На думку Томенка, конформістсько-бізнесовий підхід зводиться до пошуку компромісних рішень між бізнесом та політикою, представниками попередньої провладної еліти та нинішньої верхівки.

Другий, більш радикальний підхід, передбачає невідкладне відділення бізнесу від політики, а також прийняття швидких та ефективних рішень в соціальній сфері шляхом боротьби з тіньовою економікою та корупцією.

"Я – прихильник радикально-політичного підходу до виконання програми президента. Але, на жаль, останнім часом в Україні все більше переважає конформізм з явним домінуванням бізнесових інтересів", - зазначив Томенко.

Саме з цим він пов’язує те, що правоохоронні органи спустили на гальмах так звану "справу Кучми", а справи Гонгадзе та Єльяшкевича ніяк не можуть завершити.

"Адже цілком очевидно, що у справі про вбивство Георгія Гонгадзе прямо чи опосередковано фігурують колишні найвищі посадові особи держави", - зазначив віце-прем'єр.

Крім цього, за словами Томенка, домінування інтересів представників великого бізнесу у прийнятті політичних рішень призводить до посилення критики на адресу уряду з метою його дискредитації.

"Згідно з планами окремих бізнесових груп, до офіційного початку виборчої кампанії необхідно відправити у відставку "незручний" уряд, або максимально послабити його позиції на політичній арені", - зазначив він.

"Очевидно, сьогодні звільнення прем’єр-міністра України нереальне, тому опоненти уряду розпочали кампанію дискредитації і вдаються до тактики "вибивання" окремих урядовців", - вважає віце-прем'єр.

"Наскільки я розумію зміст цієї кампанії, в такому списку я – один із перших", - заявив Томенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування