Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ

Середа, 13 липня 2005, 12:33
Кабінет міністрів заявляє про те, що в останні сесійні тижні у залі Верховної Ради відбулася "справжня провокація проти дій уряду і президента України" за участю керівництва Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у заяві уряду, оприлюдненій в середу прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

"В останні тижні українська та світова громадськість стали свідками спланованої провокації в залі Верховної Ради. Прикро визнавати, що до цього безпосередньо причетне керівництво законодавчого органу, яке віддало перевагу збереженню соціальної та економічної напруги в суспільстві", - зазначається у заяві уряду.

У заяві також наголошується на тому, що такі дії були спрямовані на дискредитацію роботи уряду і президента України.

Уряд підкреслив, що в останній пленарний тиждень не було свідомо поставлено на голосування низку важливих законопроектів, зокрема, щодо заміни застарілого житлового фонду та нормалізації ситуації на ринках м'яса та цукру.

"Все це завершилося абсолютним політичним дикунством, коли вперше в історії країни скоєно прецедент, коли поставлено під сумнів право президента держави та президента ПАРЄ звернутися з трибуни Верховної Ради до українського народу", - зазначається у заяві.

Як відомо, 6 липня члени фракції КПУ не дали змоги виступити у Верховній Раді України президенту Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Ліндену.

У заяві також наголошується на тому, що уряд розуміє, що успішна робота уряду і президента не дає можливості старій владі закріпитися у парламенті.

У зв'язку з цим Кабмін звернувся до усіх державницьких політичних сил у парламенті з пропозицією згуртуватися для втілення у життя програми президента та уряду і створити для цього ефективну парламентську більшість.

"Тільки спільна діяльність уряду і Верховної Ради гарантуватиме покращення життя людей, розвиток України як європейської, демократичної, соціально-відповідальної держави", - наголошується у зверненні.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування