Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич обіцяє вивести броньовики і танки

Середа, 13 липня 2005, 14:30
Член СДПУ(о) Нестор Шуфрич вважає, що створення коаліції перед виборами з іншою силою залежить від того, наскільки твердими у своїй опозиційності готові бути ці сили.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Столичним новинам".

При цьому він відзначив, що "есдеки будуть дуже неприємною опозицією".

"Нам не перешкодять ні "Камази", ні броньовики, ні танки. Якщо потрібно, то ми будемо проводити мітинги і з броньовиків, і з танків", - заявив Шуфрич.

"Будь-яку протидію влади будемо використовувати проти самої влади. І я не впевнений, що інші політичні сили готові до такої опозиційної діяльності. Тому якщо сили, які були при владі, зможуть самовіддано боротися в опозиції, то вони підуть з нами, а якщо вони хочуть виляти, демонструючи опозиційність, а за спиною домовлятися з владою, то нам такі "союзники" не потрібні", - відзначив він.

На питання щодо списку із шістнадцяти депутатів, з яких хочуть зняти депутатську недоторканність і того, що там нібито фігурує його прізвище, Шуфрич відповів, що не буде "коментувати чутки".

"Якби мене в цьому списку не було, то я вважав би, що змінив свою позицію і роблю щось неправильно. Цей умовний список інакше як шантажем окремих народних депутатів і Верховної Ради України в цілому назвати не можна", - додав він.

На питання, чи шантажували його, Шуфрич сказав: "Заради того, щоб я змінив свою позицію, мені пропонували і позитивні речі, а також погрожували негативними".

Повертаючись до теми виборів, Шуфрич відзначив, що зараз ведуться переговори тільки з Партією регіонів, однак рішення про те, йти разом або самостійно, ухвалить з'їзд партії.

"Можу сказати одне: я сподіваюся, що опозиційний фронт відбудеться. Якщо цього не станеться, то точно не з вини об'єднаних соціал-демократів. Але я хочу вірити, що людина, якій я віддав частину життя, - Віктор Федорович Янукович - не закриється в рамках Партії регіонів і дійсно стане лідером опозиційного фронту", - додав депутат.

Щодо співпраці з КПУ Шуфрич відзначив: "У нас не може бути блокування з комуністами, оскільки ми представляємо різні ідеології".

Що стосується листа Медведчука на з'їзд КПУ, то, за словами Шуфрича, це було "просте вітання на з'їзді партії, яка так само, як і ми знаходиться в опозиції".

На питання про ініціативу Кравчука щодо створення форуму "Об'єднаймо Україну", Шуфрич відзначив, що для нього це було несподіванкою.

"Не потрібно забувати, що Кравчук - батько нашої незалежності. І йому важко спостерігати за тим, що Україна розвалюється на частини. Для мене була несподіваним така його заява, але я його розумію", - сказав депутат.

Шуфрич не сказав, чи реальне створення передвиборчого блоку на основі форуму Кравчука, але висловив готовність до нього приєднається.

На питання, як він проведе відпустку, Шуфрич відповів, що точно в Україні. "Поїду в Карпати, побуду з батьками і синами", - відзначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...