Баранівський викрив змову у відповідь Терьохіну. Але у відставку не піде

Середа, 13 липня 2005, 14:51
Міністр аграрної політики Олександр Баранівський заявляє про змову, яка могла привести до знищення цукрової галузі.

Так він прокоментував ситуацію навколо неголосування СПУ закону щодо пільгового ввезення близько 300 тис. тонн цукру-сирцю, повідомляє УНІАН.

"Навіть за умови прийняття цього закону в останній парламентський тиждень, реально цукор міг би з'явитися в Україні лише у жовтні за умови, якби його закупили і завантажили у судна одразу після прийняття закону", - зазначив він.

"Виникає питання інше, що ці кораблі уже стоять біля наших берегів, тобто все було сплановано, підготовлено. Ввезення цукру-сирцю призвело б до знищення цукрової галузі в Україні", - заявив Баранівський.

Він також зазначив, що не хоче бути міністром, "якого будуть колись проклинати у тому, що при ньому угробили цукрову галузь чи якусь іншу".

Крім того, Баранівський заявив, що не збирається йти у відставку, тому що вважає, що він виконує функції керівника агропромислового комплексу країни в повному обсязі.

"...Я не можу бути тим міністром, який буде комусь підтакувати", - підкреслив Баранівський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, публікації в пресі з вимогами різних структур його відставки були замовленими.

Раніше міністр економіки Сергій Терьохін заявляв, що шість найбільших операторів ринку цукру тримають товар в обсязі близько 250 тис. тонн для того, щоб штучно підвищувати ціни.

Читайте також:

Терьохін виявив "цукрову змову", а в Києві буде цукровий соціалізм


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування