Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія віддала Україні Тузлу. Але не зовсім

Середа, 13 липня 2005, 15:32
За підсумками чергових консультацій України і Російської Федерації, Росія визнала приналежність Україні острова Коса Тузла, розташованого в Керченській протоці, і "вод довкола нього".

Про це повідомили в прес-службі МЗС у середу, передають "Новини-Україна".

У зв'язку з цим у МЗС України висловили надію, що Росія зробить наступний крок – визнає існування в протоці державного кордону.

У той же час у прес-службі підкреслили, що поки не вдалося досягти прогресу в цьому питанні.

У ході 21-го раунду переговорів, що тривав 12-13 липня, за пропозицією України сторони в цілому погодили текст консолідованого проекту договору про розмежування акваторії Чорного моря.

Українська сторона висловила надію, що в ході 22-го раунду переговорів, запланованого на вересень нинішнього року, делегації приступлять до заключної стадії узгодження розмежування в Чорному морі.

Водночас МЗС Росії повідомив, що правовий статус острова Тузла залишається невизначеним до врегулювання всього комплексу російсько-українських проблем розмежування в Азовському і Чорному морях і Керченській протоці.

Про це йдеться в коментарі, розповсюдженому ввечері в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Як відомо, у 2003 році навколо Тузли відбувся конфлікт між Росією і Україною після того, як влада Краснодарського краю почала будівництво дамби від Тамані вбік українського острова Тузла.

Конфлікт вдалося розв’язати після втручання президентів Леоніда Кучми і Володимира Путіна: будівництво дамби було зупинено, Тузла залишилася українською.

Як відповідну поступку Україна підписала договір, відповідно до якого Керченська протока визнається спільними внутрішніми водами Росії та України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування