Австрійці сказали Ющенку, що не проти купити наш "Ощадбанк"

Середа, 13 липня 2005, 16:49
Президент України Віктор Ющенко заявляє про те, що підсумком його візиту в Австрію можуть стати інвестиції в Україну обсягом 1,2-1,5 млрд. євро.

Про це він заявив у середу на підсумковій прес-конференції у Відні, повідомляє прес-служба президента.

"Це непогані очікування", – сказав президент і додав, що влада "зобов'язана зробити усе, аби ці інвестиції прийшли в Україну". За словами Ющенка, сьогодні головна мета влади – "наздогнати Польщу і Чехію за рівнем інвестицій на кожного громадянина".

Він також зазначив, що головна мета візиту – "дати чіткий сигнал інвестору і владі, що з Україною треба працювати" – була успішно виконана. "На переговорах з представниками австрійської влади і ділових кіл панувала прекрасна атмосфера. Я відчув велике бажання прийти і працювати на українському ринку", – сказав Ющенко.

На прохання журналістів, президент виокремив основні галузі, до яких можливі найбільші залучення інвестицій. Це, насамперед, банківський сектор, деревообробна промисловість, сільське господарство та туристична сфера.

Ющенко оптимістично оцінив майбутні інвестиції у туристичну галузь і висловив переконання, що Україна обов'язково набуде членства в Європейській туристичній комісії.

Окрім цього, Віктор Ющенко повідомив журналістам про проведені переговори із керівництвом "Райффайзенбанку" та "Першого Австрійського банку", який висловив готовність обговорювати можливість купівлі "Ощадбанку". За словами Віктора Ющенка, ці банки готові передати свій досвід кредитування сільського господарства, фермерства і житлового будівництва.

Коментуючи домовленості по секторальним проектам, президент поінформував про двосторонню програму по боротьбі із корупцією і хабарництвом, до якої буде залучено міністерство внутрішніх справ і про проект щодо формування реєстру землі та організації іпотеки із залученням міністерства юстиції.

Також президент позитивно відгукнувся про програму обміну досвідом із облаштування кордонів і стажування українських прикордонників у Австрії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News