Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білозір не залишала театр Рєзніковича без зарплати. Вона просто змінила керівництво

Середа, 13 липня 2005, 17:09
Міністр культури і туризму Оксана Білозір заблокувала рахунки Театру російської драми імені Лесі Українки в Укрсоцбанку і Держказначействі.

Про це йдеться в заяві театру, повідомляє УНІАН.

"...Тим самим залишивши весь колектив театру без зарплати й компенсації по відпустці", - сказано в повідомленні.

Водночас радник Білозір Оксана Мельничук повідомила Українським Новинам, що рахунки театру відкриті для здійснення господарської діяльності й платежів.

Мельничук пояснила, що поява такої заяви пов'язана зі зміною керівництва театру.

"Ми вважаємо, що заява з'явилася на підставі того, що змінилися керівники, які можуть підписувати платіжні документи", - сказала вона, додавши, що відповідно до законодавства, раніше звільнений з посади директора театру Михайло Рєзнікович не має права розпоряджатися рахунками й підписувати розрахункові документи театру, а також надавати це повноваження іншим особам.

Крім цього, зі слів радника міністра, виконувачу обов'язків директора театру Миколі Юдову належить право першого підпису.

"Театр працює, зарплати виплачуються", - сказала вона.

Як відомо, у квітні Білозір звільнила Рєзніковича за грубе порушення без поважних причин порядку здачі в оренду нерухомості, закріпленої за театром.

За інформацією мінкульту, Генпрокуратура встановила, що керівник театру, не одержавши дозвіл на переведення у нежилий фонд власності театру, підписав договір з фіктивною фірмою про оренду із правом приватизації триповерхового театрального гуртожитку строком на 25 років.

Рішенням Подільського місцевого суду столиці 27 квітня Рєзнікович був відновлений на посаді генерального директора - худрука театру імені Лесі Українки.

Водночас Подільський районний суд переніс слухання справи про звільнення Рєзніковича на червень на клопотання мінкультури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування