Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пообіцяв не ставити підніжку Ющенку, але хоче "потужно" впливати

Середа, 13 липня 2005, 18:00
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що СПУ піде на вибори самостійно не для того, щоб створити конфлікт всередині влади.

Про це він заявив у ході робочої поїздки в Миколаїв, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу СПУ.

"Соціалістична партія йде самостійно на вибори не для того, щоб підставити підніжку президентові або організувати конфлікт усередині існуючої влади. Ми йдемо самостійно тому, що переконані: можна мати солідну підтримку на всій території України", - заявив він.

За його словами, соціалісти мають підсилити свій вплив у Криму й на Східній Україні, у Чернігівській і Сумській областях.

"А це означає, що СПУ може увійти потужною фракцією в парламент й у місцеві органи влади для того, щоб можна було впливати на формування й соціальні повороти в політиці держави. Ми хочемо створити соціальну модель управління й соціальну модель розвитку держави", - заявив Мороз.

Крім того, лідер СПУ підкреслив, що СПУ виступає категорично проти проведення адміністративно-територіальної реформи, разом з тим висловлюючись за необхідність реформування бюджетного й податкового законодавства.

Зокрема, СПУ висловлюється за те, щоб залишити на місцевих рівнях не менш 50% всіх податків і не менш 50% від загального бюджету держави.

Відповідаючи на запитання про підтримку молодіжної політики, Мороз назвав однією із найбільш болючих проблем забезпечення молодої родини житлом.

"Ми будемо реалізовувати політику безстрокових кредитів, які будуть виділятися на 15-30 років на пільгових ставках", - пообіцяв Мороз.

Зокрема, лідер СПУ навів у приклад роботу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в цьому напрямку, який піклується про забезпечення житлом своїх працівників:

"Якщо працівник МВС проробив 10 років у правоохоронних органах, то частина кредиту сплачується за рахунок міністерства, якщо 20 років - кредит сплачується стовідсотково".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування