Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче позбутися можливих друзів Могилевича

Середа, 13 липня 2005, 18:24
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що діяльність газового посередника між Україною і Туркменістаном "РосУкрЕнерго" відбувалася з багатьма порушеннями.

"Те, що ми маємо по "РосУкрЕнерго" свідчить, що порушень було більш, ніж достатньо", - сказала Тимошенко після засідання уряду в середу.

Вона підкреслила, що "я жодного разу не говорила, що уряд підтримує співпрацю з "РосУкрЕненрго".

"Ми за те, щоб торгівлею газу з Туркменістаном займався безпосередньо "Нафтогаз". Безумовно, співпраця України, Росії і Туркменістану потрібна для доставки газу, але всіма ціма проблемами від України повинен займатися "Нафтогаз", - зазначила Тимошенко.

Вона вчергове висловилася за те, щоб Україну в цьому питанні представляв "Нафтогаз". "А хто буде уповноважений від інших країн – від Росії, Узбекистану і Туркменістану, по території яких іде газ, - це їхня справа".

На питання, що нещодавно було вирішено закупити газ у "РосУкрЕнерго" для покриття дифіциту, Тимошенко відповіла: "Ці питання – зобов’язання "Нафтогазу". І хто дасть найнижчу ціну, у того і закуповують. Практично відбувається такий постійно діючий тендер".

Як відомо, СБУ нещодавно передала матеріали президенту щодо діяльності "РосУкрЕнерго". Ця компанія зайняла місце посередника замість "Єурал Транс Газ", яку пов’язують з Семеном Могилевичем, що перебуває в розшуку ФБР. Є підозри, що за "РосУкрЕнерго" стоять ті самі люди, що і за його попередником.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування