Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підтримає "серце" і окремо зустрінеться з чотирма чесними інвесторами

Середа, 13 липня 2005, 18:56
Прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє розробити законопроект про повернення пільгового ввезення в Україну обладнання, ліквідованого після скасування пільг вільним економічним зонам.

Про це Тимошенко повідомила після засідання кабміну, де розглядалося питання ліквідованих навесні цього року вільних економічних зон.

Тимошенко зазначила, що загалом у таких зонах існувало від 550 до 600 проектів, які працювали в пільговому режимі. "І тільки чотири проекти велись з дотриманням вимог законів, внесенням інвестицій, створенням робочих місць та платежами до бюджету", - додала прем’єр-міністр.

За її словами, загалом проекти у ВЕЗ отримали пільг на 8,5 мільярдів гривень, а внесені інвестиції лише на 3 мільярди.

"Але позитивні речі в тих вільних економічних зонах і технопарках були у ввезенні обладнання і високотехнологічних комплектуючих", - сказала Тимошенко.

За її словами, представники вільних економічних зон на засіданні Кабміну повідомили, що саме ці пільги "є серцем інвестиційного клімату в Україні".

Як зазначила Тимошенко, уряд створить робочу групу для розробки законопроекту щодо "запровадження цієї прекрасної складової інвестиційного клімату".

Прем'єр також повідомила, що представники тих чотирьох проектів, які працювали чесно – "з ними на моєму рівні відбудеться зустріч".

Також, за її словами, в середу на Кабміні було підтримано проект розпорядження президента про створення в Україні агентства сприяння інвестиціям.

"Це буде спеціальна інституція, куди зможе звернутися кожен інвестор, іноземний чи національний, і отримати досконалу інформацію щодо режиму сприяння внесенню інвестицій в Україну", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування