Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві знову скандал з виборами

Середа, 13 липня 2005, 19:45
Міська виборча комісія Києва визнала Анатолія Ольшанського обраним депутатом Київської міськради по округу №27.

Таке рішення прийнято на засіданні в середу.

14 липня на сесії Київради Ольшанського буде представлено депутатам і він одержить посвідчення.

Раніше сім кандидатів у депутати Київської міськради по 27-му виборчому округу просили не допустити можливу реєстрацію депутата, що переміг в окрузі, у зв'язку з наявністю великої кількості скарг на порушення в ході виборів.

Як повідомив на прес-конференції в середу в Києві один з кандидатів В'ячеслав Буденко, цю заяву підтримують ще шість кандидатів: Денис Краснов, Тетяна Якимець, Валерій Анісков, Юрій Михальский, Віктор Бичихін, Вадим Каландій.

За словами Буденка, кандидатам стало відомо, що в середу територіальна комісія збирається зареєструвати депутата від цього округу для того, щоб на останній сесії Київради в четвер уже його представити колегам, хоча ще не минули 10 днів для розгляду скарг на хід голосування і підрахунку голосів.

За словами Буденка, виборча кампанія, процес голосування і підрахунок голосів по довиборам у 27 окрузі проходили з великою кількістю порушень, серед яких - роздача грошей виборцям у день виборів, роздача харчових пайків виборцям, зокрема, ветеранам, під час передвиборної кампанії, залякування людей по телефону, використання чорного піару та ін.

Він також повідомив, що кожен з семи кандидатів підготував і подав велику кількість скарг до суду Деснянського району Києва, а також повідомив, що вони мають намір звернутися в суд для того, щоб об'єднати всі ці скарги в єдине судове виробництво.

Також, відповідаючи на питання журналістів, Буденко не виключив можливості звертання в прокуратуру щодо розслідування випадків погроз виборцям і тиску на них.

Голосування по довиборам 27-го округу (Деснянський район) проходило 10 липня 2005 року. У виборах брав участь 21 кандидат.

За попередніми даними, на довиборах у Київраду по 27-му округу переміг Анатолій Ольшанський, 1973 р. р., безпартійний, начальник Оболонського районного управління юстиції.

Повторні вибори в цьому окрузі були призначені після того, як обраного тут у 2002 році Михайла Поживанова було зареєстровано народним депутатом по партійному списку блоку "Наша Україна".

Як відомо, вибори в подільському окрузі Києва також закінчилися скандалом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування