Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко має забрати свій "грубий наїзд", а наступною "невісткою" стане Ющенко

Середа, 13 липня 2005, 21:49
Спікер парламенту Володимир Литвин пропонує уряду відкликати і дезавуювати свою заяву, де він звинувачує Верховну Раду в саботажі урядових проектів.

Про це голова Верховної Ради сказав увечері в ефірі УТ-1.

Коментуючи ситуацію навколо заяви Кабміну, Литвин зазначив, що "скандалу як такого не було, оскільки був грубий наїзд з боку Кабміну на Верховну Раду".

"Це, очевидно, вперше в світовій практиці, що вищий орган виконавчої влади звинувачує парламент своєї країни в тому, що він не робив. Але проблема не в заяві, а тенденціях, які проглядаються", - зазначив голова парламенту.

За словами Литвина, "інсинуації, наклеп і інтриги, а то й відверта брехня, перетворюються на стиль роботи Кабміну".

"В усіх провалах урядової політики хтось винен: в бензиновій кризі рука Москви проглядається, м'ясна криза – це спекулянти, а цукрова криза - Верховна Рада звинувачується. Хоча Верховна Рада не отримала відповідний проект вчасно. Це (дії), щоб апріорі застрахуватися від криз, які переживатиме економіка", - зазначив спікер.

Він також вказав, що подібні дії – частина передвиборчої кампанії, яка "ведеться негідними методами".

Литвин також зазначив, що якщо є проблеми, то можна "зустрітися, обговорити і виробити дорожню карту".

"Це не політика, це - велике політиканство, бо не можна переводити велику політику в холодну війну", - зазначив спікер.

"Я думаю уряд мав би відкликати і дезавуювати свою заяву, а не критикувати Верховну Раду і не вказувати, що їй робити. Бо ВР прийняли всі рішення, які були потрібні", - сказав він.

"Сьогодні невісткою виявляється Верховна Рада. Я не здивуюся, що завтра такі ж звинувачення, голослівні, брехливі, які є дикістю, будуть пред’явлені президенту. Скажуть, що він вже заважає працювати", - зазначив Литвин.

Пропозицію створити більшість Литвин назвав "атавізмом", який "розкритикували в попередній період". Він повторив свою думку, що більшість зараз можна сформувати лише за допомогою правохоронних органів і людей, які знають як це робити, але їх треба повернути у владні кабінети.

Литвин повідомив, що парламент ухвалить свою заяву у відповідь Кабміну. За його словами, "тон її спокійний, який закликає, що не потрібно перекладати провини на інших, а потрібно працювати і проявляти делікатність і порядність у взаєминах".

"Огульна критика і шантаж ще не приводили до стабільності в українському суспільстві", - зазначив спікер.

Він також сказав, що не збирається "опуститися до протистояння з прем'єр-міністром, а тим більше з жінкою".

Українська правда

Читайте також:

ЛИТВИН ВВАЖАЄ ТИМОШЕНКО БЕЗПАРДОННОЮ, А СПУ НАТЯКАЄ НА ВІДСТАВКУ

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ

ЮЩЕНКО ХОЧЕ БІЛЬШІСТЬ ДО 1 ВЕРЕСНЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування