ЮЩЕНКО ЗАСПОКОЇВ ЛИТВИНА, ЩО ТИМОШЕНКО – ЙОГО ДИТИНА

Середа, 13 липня 2005, 22:59
Президент Віктор Ющенко після скандалу, спричиненого різкою заявою уряду про навмисне блокування парламентом законів, закликає прем’єра Юлію Тимошенко і спікера Володимира Литвина знайти спільну мову.

Про це повідомив журналістам сам Литвин після розмови з Ющенком.

"Сьогодні була двічі розмова з президентом, про те, що треба виходити на компроміс, що ми приречені знайти спільну мову. Я в цьому повністю погоджуюся з президентом", - сказав Литвин.

Однак, за словами спікера, він попередив Ющенка, що все одно заява лідерів фракцій парламенту у відповідь на заяву Кабміну буде оприлюднена.

"Я сказав, що заява, яка узгоджена, вона має вийти від імені Верховної Ради. Бо ніхто не давав право Кабінету міністрів – який, як сказав президент, є дитям Верховної Ради – давати такі принизливі, необ’єктивні, брехливі оцінки діяльності парламенту", - сказав Литвин.

"Будь-яка війна закінчується перемир’ям. Сподіваюся, уряд схаменеться та почне працювати", - додав спікер.

Під час підходу до преси Литвин відійшов на деякий час, щоб ще раз поговорити з Ющенком по телефону. Після цього він сказав журналістам:

"Президент вкотре висловив точку зору, що всім потрібно заспокоїтися і провести переговори. Я вважаю, що це потрібно. І сподіваюся, уряд знайде в собі сили, щоб дезавуювати заяву, а не розкручувати маховик протистояння", - сказав Литвин.

На питання, коли можливі такі переговори з Тимошенко, спікер відповів: "Треба, що всі заспокоїлися".

Як відомо, у середу на засіданні уряду Тимошенко зачитала заяву Кабміну, де парламент і його керівництво звинувачується у блокуванні потрібних державі законів. У відповідь Литвин скликав термінове засідання погоджувальної ради парламенту.

Минулого тижня Верховна Рада проголосувала лише частину законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі та не ухвалила закони про інтервенції на ринку продовольства та про будівництво доступного житла.

Українська правда

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ

ЛИТВИН ВВАЖАЄ ТИМОШЕНКО БЕЗПАРДОННОЮ, А СПУ НАТЯКАЄ НА ВІДСТАВКУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування