Литвин зізнався, що тиснув на своїх. Він готовий до кримінальної справи

Середа, 13 липня 2005, 23:55
Спікер Володимир Литвин зізнався, що примушував свою фракцію Народної партії голосувати за закону для вступу до Світової організації торгівлі.

"Я можу сказати, що я примушував фракцію проголосувати законопроекти про інтелектуальну власність і зміни митного тарифу, що не відповідає баченню фракцію", - сказав Литвин.

"Якби фракція не голосувала за рішення, які пропонував Кабінет міністрів, вони б не були прийняті. А після цього ми отримали звинувачення у непорядних діях", - додав Литвин, коментуючи заяву уряду, якою парламент визнано винним у провалі важливих законів.

"Якщо виходити зі змісту заяви, то виходить, що генпрокуратурі треба порушити кримінальну справу проти Верховної Ради та її голови", - зазначив Литвин.

"Якщо в уряду виникли якісь проблеми, вони могли б запросити на засідання уряду. Так, ми помиляємося, недопрацьовуємо, і я неідеально працюю. Але в попередні періоди голову Верховної Ради запрошували на засідання уряду, де я мав можливість викласти питання, які потребують узгодження", - додав Литвин.

Спікер сказав, що бачить чотири причини такої різкої заяви Кабміну:

"По-перше, це спроба перекласти провину на чергового винуватця. По-друге, застрахувати себе на майбутнє, коли можна очікувати негативного розвитку в соціальній сфері. По-третє, посварити потенційних учасників блоку. І в-четверте – втягнути президента України у політичний конфлікт".

Литвин сказав, що заява лідерів фракцій парламенту у відповідь уряду "прийнята". "Висловилися проти, оскільки не знають думки членів всієї фракції, "Наша Україна" і Блок Тимошенко. Але рішення вважається прийнятим, якщо за це висловилося не менше 226 людей", - сказав спікер.

"Я переконаний, якщо ми заяву поставимо на голосування у вересні, ми наберемо понад 300 голосів. Бо депутати вважають себе нормальними людьми, а не кнопкодавами", - зазначив він.

Водночас, як сказав журналістам депутат від "Нашої України" Борис Безпалий, текст заяви учасникам погоджувальної ради розданий не був і голосування щодо нього не проводилося.

Українська правда

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування