Литвин вважає наїзд Тимошенко сильнішим за Кучму про "депутатів, що злізли з пальм"

Четвер, 14 липня 2005, 00:08
Спікер Володимир Литвин заявляє, що керівники фракцій парламенту піддавалися тиску перед проведенням термінового засідання погоджувальної ради у зв’язку із різкою заявою уряду.

"Ми знову зіткнулися з фактом, що сьогодні знову телефонували керівникам фракцій з переконливим проханням не брати участь у засіданні погоджувальної ради", - сказав Литвин журналістам.

На питання, хто телефонував лідерам фракцій, Литвин відповів: "Той, хто може потелефонувати. Однієї долоні буде достатньо, щоб підрахувати. А якщо загнути всі пальці, то один залишається".

Як відомо, на скликане Литвином засідання погоджувальної ради прийшли зовсім не всі керівники фракцій і комітетів.

Водночас Литвин також сказав, що не буде збирати позачергове засідання парламенту у зв’язку із заявою уряду – він сказав, що "не бачить підстав для цього".

На питання журналістів, чому Литвин не скликав термінові погоджувальні ради, коли Кучма лаявся і казав, що депутати "злізли з пальми", Литвин відповів: "Треба відрізняти – висловлювання (Кучми) і офіційний документ (нинішнього уряду)".

"Коли є офіційний документ (заява зі звинуваченнями парламенту), це просто виняток із світової практики! Це по суті висунуто звинувачення українському народу", - додав Литвин.

На питання, чи можлива після всього цього участь Народної партії Литвина у одному блоці з Тимошенко, він відповів: "В політиці не можна казати "ніколи". Ми готові з усіма вести переговори. Партія і я особисто хочемо, щоб всім було добре в Україні".

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗВИНУВАТИЛА ЛИТВИНА В "САБОТАЖІ" І СТВОРЮЄ БІЛЬШІСТЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...