Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко нагадав Литвину, як той писав промови Кучмі

Четвер, 14 липня 2005, 10:44
Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко вважає, що "представники команди Кучми" та спікер парламенту Володимир Литвин об'єднали свої зусилля, щоб унеможливити "плідну роботу уряду".

Так Томенко прокоментував в четвер в ранковому ефірі ТРК "Ера" висловлювання спікера парламенту протягом останнього періоду його діяльності, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

За словами Томенка, "ми знову стали свідками об’єднання зусиль Литвина та чільних представників команди Кучми, яка дестабілізує парламент, щоб унеможливити плідну роботу уряду". Це робиться з метою дискредитувати нову владну команду, переконаний він.

Томенко нагадав, що кількамісячна "спікеріада" Литвина завершилася затвердженням його на посаді 226-ма голосами лише після того, як групу народних депутатів-колишніх бізнесменів підконтрольні Кучмі правоохоронці "переконали" голосувати, аби їхній бізнес і члени родин почувалися спокійно.

Він також пояснює різкі заяви Литвина тим, що нинішній спікер "занадто довго писав виступи для Кучми, будучи його радником та головою АП, і тому, мабуть, досі по інерції продовжує робити свої заяви зверхнім, майже президентським тоном".

Водночас віце-прем’єр наголосив, що "мовою президента країни може говорити лише обраний народом Віктор Ющенко, а не Володимир Литвин, який "призначався" за допомогою Кучми, податкової, міліції та прокуратури".

Томенко також наголосив, що цілком підтримує ідею створення у Верховній Раді нової більшості, що дозволить стабілізувати роботу законодавчого органу, у якому "сьогодні де-факто діє більшість Кучми-Литвина-Симоненка".

Проблема Верховної Ради, на думку Миколи Томенка, в тому, що ця "більшість" давно вже втратила довіру і підтримку народу, але продовжує впливати на ситуацію в країні завдяки ключовим посадам в парламенті.

Для того, щоб нині Верховна Рада знову стала дієвим органом влади, необхідно позбутися нинішньої практики, коли окремі особи з керівництва Верховної Ради маніпулюють роботою законодавців.

На думку Томенка, рішення повинні прийматися за погодженням всіх депутатських груп і фракцій. Для цього потрібно унормувати структуру парламенту, оформити більшість та опозицію і нарешті вирішити питання кадрових призначень в парламенті, починаючи від заступника голови Верховної Ради і до голів комітетів.

На переконання представників уряду, це дозволить восени мати демократичний, цивілізований парламент.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:48
Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
Усі новини...
Реклама: