Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для судді Янукович був ніхто, і оригіналу постанови про нього не зберегли

Четвер, 14 липня 2005, 11:15
Колишній голова Донецького облсуду Віталій Бойко стверджує, що 27 грудня 1978 року підписав дві постанови президії облсуду про скасування судимостей з екс-прем’єра Віктора Януковича і відкидає факт підробки цих документів.

Про це він повідомив в інтерв’ю радіо "Свобода".

"Є ще, як кажуть, живий доповідач, член президії пан Хаванський. Так, він доповідав цю справу президії, він готував проект постанови президії, яка потім мною підписувалася. Так що говорити зараз про якусь фальсифікацію тієї постанови у мене ніяк немає підстав", - сказав він.

За словами Бойка, "оригіналу тієї постанови президії зараз нема", проте є її копія, яка зберігається в обласному архіві.

"Щодо суті рішення, то не зняття судимості, а скасування вироків, які були постановлені стосовно Януковича... Судимості він не мав і не має, тому що судимість не на все життя, а через певний період часу, на три роки судимість знімається, людина вважається не судимою", - зазначив він.

"Для мене тоді Янукович був ніхто, але як звичайна кримінальна справа, яка проходила через мої руки, як сотні чи тисячі...", - додав колишній суддя.

Бойко також сказав, що він не знає, "які підстави говорити Баганцю (заступник генпрокурора, головний прокурор Донецької області) щодо наявності даних про фальсифікацію у цій постанові".

За словами Бойка, з ним "по цій справі ніхто ще розмову не вів".

Водночас Баганець продовжує наполягати на тому, що постанови про зняття з Януковича судимостей були підписані не у 1978 році, а пізніше, і що підписів Бойка на них немає.

"Я не знаю, які він постанови підписував, ті постанови, які нами вилучені в апеляційному суді, там підписи зовсім інших осіб", - сказав він.

За словами Баганця, під час слідчої перевірки було встановлено, що "ті дві постанови президії тодішнього Донецького обласного суду є такими, які можна вважати, що вони підроблені".

"Про це є висновок не тільки групи перевіряючих прокурорів, але й висновок спеціалістів, експертів, які проводили дослідження, які можливо провести до моменту порушення кримінальної справи", - зазначив він.

"На нашу думку, ці постанови, які є в нашому віданні, вони виконувалися вже задовго після того, коли головою Донецького обласного суду перестав бути пан Бойко", - додав Баганець.

За його словами, поштовхом до розслідування цієї справи стало звернення голови комітету Верховної Ради Володимира Мойсика.

"Він (Мойсик) до свого звернення до нас приклав звернення депутата Михайла Ратушного. Це було підставою для проведення (розслідування)", - зазначив Баганець.

Читайте також:

Поки Янукович у роз'їздах, за його судимості "відбиваються" суддею

СУДИМОСТІ ЯНУКОВИЧА НІХТО НЕ ПОГАШАВ? Його знову допитають


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування