Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не віддасть Тузлу росіянам попри "претензії"

Четвер, 14 липня 2005, 13:21
МЗС України заявляє, що острів Коса Тузла є невід'ємною частиною території України і його державна приналежність ніколи не була і не буде предметом переговорів з Російською Федерацією.

Про це повідомив заступник начальника прес-служби МЗС України Дмитро Свистков, коментуючи інформацію МЗС Росії, у якій ставиться під сумнів приналежність Україні острова Коса Тузла.

"Заяви про те, що правовий статус острова Коса Тузла "залишається невизначеним" можна розцінювати як спроби висування територіальних претензій до України", - сказав він, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Свистков також відзначив, що "російська сторона в ході переговорів державних делегацій по розмежуванню Азовського і Чорного морів і Керченської протоки неодноразово підтверджувала приналежність Україні острова Коса Тузла".

"Саме на основі визнання цього незаперечного факту і ведуться переговори по делімітації Керченської протоки", - додав він.

"Що стосується "делікатного характеру" переговорів по прикордонних питаннях, про що йдеться в коментарі МЗС Росії, то українська сторона не розголошує конфіденційних аспектів переговорного процесу, але, відповідно до свого законодавства, інформує українську громадськість про важливі питання суспільного і державного життя України", - заявляє МЗС України.

Як відомо, у середу МЗС України повідомило, що за підсумками чергових консультацій України і Російської Федерації Росія визнала приналежність Україні острова Коса Тузла, розташованого в Керченській протоці, і "вод довкола нього".

У той же час МЗС Росії повідомило, що правовий статус острова Тузла залишається невизначеним до врегулювання всього комплексу російсько-українських проблем розмежування в Азовському і Чорному морях і Керченській протоці.

Читайте також:

Росія віддала Україні Тузлу. Але не зовсім


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування