Литвин сфальсифікував заяву для Тимошенко?

Четвер, 14 липня 2005, 13:42
Постпред президента в парламенті Сергій Соболєв вважає, що заява погоджувальної ради депутатських фракцій не має офіційного статусу, а також не відображає реальної позиції всіх депутатів.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у четвер.

"Те, що нині оприлюднюється – це, по суті, заява керівника Верховної Ради, яку підтримали КПУ, СПУ, "Регіони України" та "Демократична Україна", - заявив Соболєв.

"Формально будь-яке зібрання депутатів можна назвати погоджувальною радою, якщо на ній радяться представники хоча б двох фракцій. Однак офіційний статус такого засідання викликає сумніви", – відзначив депутат.

За його словами, на зібранні зі спікером Володимиром Литвином спілкувалися кілька комуністів на чолі з Петром Симоненком, Ігор Шаров представляв "Демократичну Україну", "Регіони України" представляла Богатирьова, фракцію Соцпартії – Іван Бокий. Саме ці фракції і підтримали пропозицію Литвина ухвалити відповідну заяву.

"В свою чергу, фракції "Наша Україна", БЮТ, УНП висловилися проти такого документа. На зібранні також було оголошено, що текст заяви погоджено з представниками СДПУ(о) та позафракційними, хоча згадана партія цей факт спростовує," – повідомив Соболєв.

На думку представника президента в парламенті, найбільш конструктивна пропозиція пролунала від представників Партії промисловців і підприємців, які закликали Литвина не прикриватися парламентом, а зробити власну заяву.

"Це був би оптимальний вихід із ситуації. Адже відповідно до статті 84 Конституції України, рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях шляхом голосування", – підкреслив депутат.

"Більше того: погоджувальна рада згідно з регламентом приймає лише рішення, які стосуються порядку денного парламенту", - додав він.

За словами Соболєва, серед закріплених регламентом повноважень погоджувальної ради відсутнє право цього органу на прийняття будь-яких політичних заяв.

Як відомо, в середу відбулося позачергове засідання погоджувальної ради, на якій було ухвалено заяву керівників груп і фракцій парламенту і відповідь на заяву уряду, де керівництво Верховної Ради визнається винним у неприйняті важливих законів.

"Українська правда"

Читайте також

Есдеки так і не дізналися, що вони відповіли Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування