Рєзнікович захищається від Білозір "Титаном"?

Четвер, 14 липня 2005, 14:56
Міністерство культури і туризму не блокувало рахунки театру ім. Лесі Українки, а лише заборонило худруку Михайлу Рєзніковичу розпоряджатися коштами театру через претензії до його фінансової діяльності.

Про це заявила міністр культури та туризму Оксана Білозір під час прес-конференцїї у четвер.

"Я категорично заявляю, що рахунки театру імені Лесі Українки не були, не є і не будуть заблоковані", - сказала Білозір.

"Та ситуація, яка сьогодні відбувається, має абсолютно законні підстави. Рєзнікович, фактично, наказом міністерства є усунений від роботи і не має права ставити підпис на юридичних документах", - зазначила вона.

За словами міністра, право розпоряджатися бюджетними коштами міністерство доручило призначеному ним керівником театру Юдову, "щоб не виникло проблеми з видачею грошей акторам, які йдуть у відпустку".

"У нас дійсно є серйозні претензії до фінансової діяльності Рєзніковича, яку він здійснював не лише впродовж перебування на керівній посаді театру, а й впродовж того часу, коли він фактично не був вже директором. Тому що ми зафіксували величезні порушення з його боку", - сказала Білозір.

А саме, за її словами, Рєзнікович має у своєму підпорядкуванні і фінансує за кошти державного бюджету 3 охоронні служби :

"Одна охоронна служба персонально його, друга – державна охоронна служба, і третя – служба "Титан". Одна із тих служб коштує державному бюджетові 10 тисяч гривень щотижня", - сказала Білозір.

Як відомо, у середу керівництво театру заявило, що Мінкульт заблокував рахунки театру в Укрсоцбанку і Держказначействі, "залишивши весь колектив театру без зарплати й компенсації по відпустці".

Водночас радник Білозір Оксана Мельничук повідомила, що рахунки театру відкриті для здійснення господарської діяльності й платежів. А заяву театру пояснила зміною керівництва театру.

"Українська правда"

Читайте також

Білозір не залишала театр Рєзніковича без зарплати. Вона просто змінила керівництво


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News