Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко готовий віддати Тимошенко всі лаври

Четвер, 14 липня 2005, 15:23
Секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко вважає збігом обставин його візит до Ірану та декларацію подібного наміру з боку прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції у четвер, відповідаючи на питання, чи не означає те, що секретар РНБО вже вкотре випереджає прем’єра з візитом, що "як кажуть в народі, в країні працює другий тіньовий уряд".

"Це не в народі кажуть, а в інших місцях", - обурився Порошенко.

За його словами, на підготовчий візит до Ірану потрібен був певний час, а тому це збіг обставин, що він збігся в часі із заявою прем’єра.

"Роботи вистачить на всіх", - заспокоїв Порошенко журналістку, яка запитала, чи залишилась ще в Ірані робота для Тимошенко.

"Ми маємо використовувати всі можливості, щоб вирішувати питання Нацбезпеки, а питання диверсифікації енергопостачання - це, безперечно, таке питання. Я готовий віддати всі лаври за зроблену роботу прем’єру, чи будь-кому, бо мова не про піар, а про те, щоб виграла держава", - сказав він.

За словами Порошенка, під час візиту до Ірану обговорювалися питання диверсифікації постачання газу до України, зокрема, спеціальній комісії доручено вивчити найбільш ефективний шлях прокладання трубопроводу – або через Вірменію, Грузію, Росію, або через Турцію та Чорне море.

Порошенко відзначив, що цей проект є досить дорогим, але Іранська сторона погодилася прокладати трубопровід, 1000 кілометрів якого коштуватиме більше 10 мільярдів доларів.

Порошенко відзначив, що постачання іранського газу до України наразі не є рентабельним, але для постачання його до Європи, цей проект є досить прийнятним. Він назвав візит до Ірану вдалим і зазначив, що в ході нього підписані контракти на десятки мільйонів доларів, зокрема один - на 56, інший – на 12.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування