Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зі згоди Ющенка колишній музей Леніна можуть зробити у формі яйця?

Четвер, 14 липня 2005, 15:38
Незабаром у кожній країні світу, незалежно від присутності там представників України, буде створено українські культурно-інформаційні центри під назвою "Український дім".

Про це повідомили керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк та міністр культури і туризму Оксана Білозір на прес-конференції у четвер, презентуючи проект "Український дім у світ", започаткований мінкультом.

За словами Тарасюка, їхнє завдання – "показати, що українська культура є сучасною і що нею можна цікавитися, і що на ній можна заробляти гроші".

"Можемо заробляти гроші на тих же самих сувенірах", - додав він.

За словами Білозір, вона розмовляла з приводу проекту з Віктором Ющенком, і президент дуже ним зацікавився.

За його пропозицією, осередком цих центрів в Україні має стати Український дім на Європейській площі у Києві, з якого розповсюджуватиметься вся інформація.

На думку Білозір, потрібно змінити не лише призначення Українського дому, але його візуальну форму. "Для цього ми започатковуємо дискусію у суспільстві щодо цього питання, а також починаємо співпрацювати з митцями та архітекторами щодо реконструкції будівлі Українського дому", - сказала вона.

Зі свого боку Тарасюк зазначив, що всі охочі подати ідеї щодо змін "сутності та форми" Українського дому можуть звернутися до спеціального штабу, що знаходитиметься у ньому.

"Ми братимемо до розгляду навіть найсміливіші ідеї. Можемо навіть зробити його у формі української писанки", - пожартував керівник ДУС.

"Чудова ідея, Ігоре Григоровичу, фантастична", – сказала на це Білозір.

За її словами, сама назва "Український дім" має стати предметом обговорення.

"Якщо подивитися на Францію, це звучало б дико, якщо би Французький дім стояв у центрі Парижа. Ми повинні розуміти, що це не правильно. Все, що знаходиться на території України – це Український дім. Тому назву треба змінити", - зазначила міністр.

Упродовж прес-конференції Тарасюк кілька разів озвучував назву "Народний дім", маючи на увазі "Український дім". Водночас на жодне запитання щодо фінансування цього проекту, посадовці не відповіли.

За їхніми словами, наразі проект є лише ідеєю, і питання стосовно коштів буде вирішуватися, коли буде визначено, у якому напрямку працювати.

"Але в будь-якому разі – це не будуть гроші платників податків", - сказав Тарасюк.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: