Засуху стережуть 500 чоловік і прокурор на його боці?

Четвер, 14 липня 2005, 17:27
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що має свідчення про те, що близько 500 осіб заважають правоохоронцям виконати рішення суду щодо екс-губернатора Київщини Анатолія Засухи.

Про це Луценко повідомив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі в четвер.

"Я маю відеоматеріали про те, що близько 500 чоловік несуть так звану варту, не допускаючи працівників міліції України до виконання рішення суду щодо пана Засухи. У мене є 70-процентна впевненість в тому, що він перебуває в родинному маєтку Засух у селі Ковалівці, і міліція робить все, аби доставити його до суду для надання показів у якості звинуваченого", - зазначив Луценко.

"Депутат Тетяна Засуха, зловживаючи статусом народного депутата, намагається приховати від слідства і кримінальної відповідальності підозрюваного у вчиненні економічних злочинів свого чоловіка. На цей момент вона підбурює мешканців села чинити злісну непокору працівникам міліції", - додав Луценко.

За його словами, Засуха також "категорично відмовляється" приймати повістку для її чоловіка.

На питання, чому Засуха не був затриманий, коли він тиждень тому повертався з дружиною із закордонного відпочинку з Кучмою, Луценко зазначив, що санкція суду на його затримання була чотири дні тому, а санкція про арешт Засухи і доправлення до суду з‘явилася ще на два дні пізніше.

Він також зазначив, що через 15 хвилин після того, як заступник генпрокурора дав дозвіл на затримання Анатолія Засухи, Тетяна Засуха вже знала про це.

"Через годину після цього був відновлений у своєму статусі колишній прокурор Київської області пан Гайсинський, машина якого постійно знаходиться в Ковалівці", - зазначив Луценко.

Він також наголосив, що має дотримуватися законів. "Я не Дзержинський і не можу керуватися своїми емоціями чи політичною доцільністю", - додав він.

На питання, чи існує загроза для Анатолія Засухи з боку старої влади, Луценко відповів, що на це питання може відповісти тільки сам Засуха, бо не відомо, що він знає і як далеко він зайшов у своїх діях.

"Наразі слідство встановило лише одне: екс-губернатор Засуха є підозрюваним у скоєнні економічних злочинів в особливо великих розмірах. Це все, що я зараз можу йому інкримінувати. А в ході слідства, я не виключаю, що додадуться нові епізоди, нові фігуранти, нові покровителі, нові відповідальні", - додав Луценко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування