Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє кадрові чистки, щоб не позичати в Сірка очі

Четвер, 14 липня 2005, 19:05
Президент Віктор Ющенко офіційно попереджає про намір звільнити перших заступників міністрів і голів регіонів за неналежне виконання його указів у сфері лібералізації регуляторної політики.

Про це Ющенко заявив під час наради в Державній податковій адміністрації в Києві в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я своїм указом прошу уряд без жартів скасувати 1300 регуляторних актів і другий раз переношу строк. Другий раз. Я бачу, кілька міністерств уже бавляться в цьому питанні. Я офіційно попереджаю: за невиконання цього указу першими підуть у відставку перші заступники міністрів", - заявив він.

За його словами, 150 постанов має скасувати безпосередньо уряд.

"Це постанови уряду, які до сьогоднішнього дня блокують організацію ринку, які треба сміло розглянути, сміло скасувати й поставити назавжди крапку", - підкреслив Ющенко.

Президент нагадав, що на двох зустрічах з бізнесом складено "8-10 сторінок протоколу конкретних доручень".

"Із цього виконано 18% доручень. Для деяких міністрів краще воювати один з одним або вести політичну діяльність, чим займатися винятково справою своєї компетенції", - заявив глава держави.

Він повідомив, що через кілька днів пройде третій раунд спілкування з бізнесменами.

"Хочу твердо сказати: "У Сірка очі позичати не буду" - за ту позицію, що не виконана, будуть відповідати прем'єр, міністри, голови облдержадміністрацій", - підкреслив Ющенко.

Як повідомлялося, на форумі "Регуляторна політика - застава відкритості й прозорості влади" 25 травня президент доручила міністерствам і відомствам, Кабінету міністрів протягом 10 днів підготувати рішення про анулювання регуляторних норм, скасування яких передбачає проект закону про дозвільну систему.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...