У Львові революція. Мер міста проти

Четвер, 14 липня 2005, 19:52
Рішення Львівської міськради про розпуск виконкому й взяття його функцій на себе не мають юридичної сили.

Як заявив на прес-конференції міський голова Львова Любомир Буняк, він пояснює це тим, що були порушені вимоги регламенту Львівської міськради й чинне законодавство.

"Сьогодні нічого не трапилося, повний нуль. Пройшли збори депутатів, а не засідання сесії міськради, й ці рішення не мають ніякої легітимності" - сказав він.

За словами Буняка, 12 липня до нього звернулася група депутатів із пропозицією провести сесію й він віддав розпорядження про те, щоб провести засідання 21 липня, оскільки на підготовку порядку денного потрібен час.

Проте, депутати зібралися в четвер, хоча день сесії не був погоджений у депутатських комісіях і на колегії при міському голові. Крім того, питання про розпуск виконкому розглядалося без якихось документів, стверджує міський голова.

Він також заявив, що це питання вже розглядалося під час поточної сесії Львівської міськради й був відхилений, оскільки не набрав необхідного для ухвалення рішення більшості голосів.

Тому для повторного його включення до порядку денного регламент вимагає згоди 60 депутатів, а в четвер це питання було проголосовано простою більшістю - 49 голосів з 90.

Буняк вважає, що також порушено положення закону про місцеве самоврядування", де позначено, що виконком розпускає міськраду, але за поданням міського голови, а такого документа не було й немає.

Відповідаючи на питання про щирі причини такої поведінки депутатів міськради, Буняк заявив, що вони криються у ставленні групи депутатів до ідеї мера відновити фортецю короля Данила на Високому Замку.

"Усі знають про моє ставлення до цієї ідеї - я вважаю її кращою у Львові за останні кілька десятиліть. Я від неї не відступлюся. Або воно буде, або мене тут не буде", - заявив Буняк, при цьому вдаривши кулаком по столу.

У четвер, 13 липня, депутати Львівської міськради провели позачергове засідання сесії, на якому ухвалили рішення щодо розпуску виконкому й передачі його функції міськраді до обрання нових членів виконкому.

Також було скасовано рішення виконкому про початок дослідницьких і проектувальних робіт з відновлення фортеці на Високому Замку.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування