Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО КУПИВ НЕЛЕГАЛЬНО ІЗ ЗІНЧЕНКОМ МАРОК

Четвер, 14 липня 2005, 21:30
Президент Віктор Ющенко розкритикував керівництво Державної податкової адміністрації за відсутність успіху в розслідуванні резонансних справ економічної злочинності.

"Пройшло півроку. І я вас запитую - по кожній області чи не ваш був обов'язок показати по економічній злочинності 5-10 справ, де тріумфує порядок? Я вас запитую - де ці справи?", - запитав Ющенко на нараді в ДПАУ за участю регіональних податківців.

"Якщо ви не покажете, що ви зможете розбиратися з авторитетами в економічній сфері, вас ніхто не буде поважати, вас будуть втягувати в ці схеми і ви через півроку будете такими ж, яким був Щербань (екс-губернатор Сумської області) або при Щербаневі", - додав Ющенко.

Він нагадав, що СБУ представила йому два місяці тому великий перелік підприємств і схем, через які торік було отримано незаконно 5 млрд. грн. відшкодування ПДВ, однак податкові органи на це не відреагували, хоча знають про що мова йде.

"Давайте собі ще один термін дамо - третій квартал. За кожним з вас має бути сектор відповідальності розслідування 5-7 резонансних справ економічної злочинності", - сказав президент.

"Службу безпеки я попрошу більше мені ці схеми не носити, тому що складається враження, що всі усе знають. Якщо всі усе знають - починайте працювати".

"На вашій стороні президент, на вашій стороні закон. А демонструвати свою інформованіть і нічого не робити - це не предмет мого інтересу", - підкреслив Ющенко.

 
Ющенко показує марки
 
Ющенко і Зінченко продемонстрували керівництву ДПАУ власноручно куплені ними "ліві" акцизні марки.

"Як же так, друзі, ваша фабрика, ваше замовлення і на кожнім під'їзді в Києві і не тільки в Києві... Я вам розцінку дам, щоб ви не витратилися, у штангу головою не вдарилися - 0,06 умовних одиниць за штуку. От цю операцію ми провернули три дні назад. Заплатили - як порядні люди", - додав Ющенко.

Він поставив ще цілий ряд задач ДПАУ на третій квартал і друге півріччя.

Зокрема, Ющенко доручив разом з міністерством фінансів розробити і провести через Верховну Раду норми Податкового кодексу і норми про скасування податкових пільг, що складають 13 млрд. грн. щорічно, для встановлення чесної конкуренції.

Серед інших завдань - ліквідація схем штучної збитковості і незаконного відшкодування ПДВ. Глава держави доручив Мінфіну і ДПАУ в 20-денний термін представити бачення рішення проблеми відшкодування ПДВ, прострочений термін по якому на 1 липня досяг 3,08 млрд. грн.

Він дав розпорядження провести інвентаризацію 8 тис. справ про банкрутство, що призупинило сплату 5,2 млрд. грн. податків, на предмет їхньої штучності, а також розробити план дій по зменшенню податкового боргу, що склав на 1 липня 11,44 млрд. грн.

Ющенко також заявив про необхідність різко підвищити ефективність захисту податковими органами інтересів держави в судах, де сьогодні на користь ДПАУ приймається лише 50% рішень, призначивши відповідальним за цей напрямок першого заступника голови ДПАУ Миколу Катеринчука.

Президент також доручив поліпшити взаємодію з Держмитслужбою і впровадити єдину базу даних, щоб число регістрованих автомобілів майже вдвічі не перевищувало число ввезених.

"Як можна вас обвести навколо пальця? Завозиться одна кількість, реєструється вдвічі більше, це не зачіпає ваше самолюбство? 55 митниць - по 2 митниці на кожного з вас. Ви що не можете вийти на нормальні технології роботи з ними?", - запитав глава держави.



Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування