Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко знає, що його "вибиватимуть" з уряду разом з Терьохіним

П'ятниця, 15 липня 2005, 11:08
Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко заявляє, що в разі звільнення прем’єра Юлії Тимошенко в Україні почнеться криза.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в п’ятницю.

"Прем’єр має сьогодні таку популярність і довіру, що сьогодні всі розуміють — в Україні буде криза, якщо раптом Тимошенко звільнять", - зазначив Томенко.

Він також повідомив, що опоненти уряду на шляху "вибивання конкретних людей" з Кабміну поставили міністра економіки Сергія Терьохіна на друге місце у списку. Раніше Томенко заявляв, що він знаходиться на першому місці в цьому списку.

Віце-прем'єр також зазначив, що "дуже хотів би, якби конституційна реформа відбулась".

"Відкрию ще одну таємницю — я завжди був прихильником політичної реформи. Але я був противником використання політичної реформи для виборчих ігор. Ідея полiтреформи виникла як засiб залишити Кучму — або на третій термін, або обрати його через Верховну Раду, або ще щось вигадати", - зазначив він додавши, що завжди був противником цього.

"Однак я за політреформу як засіб оптимізувати систему державного управління", - зазначив він.

Він також вважає, що питання політреформи є причиною того, що зараз не призначаються члени Конституційного суду.

"Його можна відмінити тільки за допомогою Конституційного суду. До речі, тут є певні ігри. Я б хотів, щоб журналісти поцікавилися, чому не призначаються зараз члени Конституційного суду", - зазначив він.

"Але я так розумію, що елементом дискусії навколо призначення членів КС є цікавість, як вони ставляться до політичної реформи. Я думаю, що різні сторони цікавляться точкою зору кандидатів, намагаються їх вмоделювати в оновлений склад КС і прорахувати, як вони проголосують, якщо політреформу намагатимуться скасувати", - сказав Томенко.

За його словами, зараз ніхто не буде робити конституційне подання, "але це можуть зробити, умовно кажучи, 2 січня". "1 січня реформа вступить в дію, а потім робиться подання про неконституційність", - сказав він.

"Проте, повторюся, навіть якщо політреформа не відбудеться, все одно уряд є ключовим гравцем. Мені здається, що під час виборчої кампанії дискусія про місії уряду — він в процесі чи поза процесом виборів — і визначить його долю: відставку чи невідставку. І вся передвиборча конфігурація буде корелюватися з тим, як наш уряд буде діяти і працювати", - зазначив він.

"Українська правда"

Читайте також:

ТОМЕНКО ЗНАЄ, ЩО ЙОГО ХОЧУТЬ "ВИБИТИ" З УРЯДУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування