ВЕРХОВНИЙ СУД ПОСТАНОВИВ ЗРОБИТИ МЕЛЬНИЧЕНКА ДЕПУТАТОМ?

П'ятниця, 15 липня 2005, 11:43
Верховний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію розглянути заяву колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка про поновлення його виборчих прав як кандидата у народні депутати за списком Соцпартії на виборах до Верховної Ради у 2002 році.

Як повідомили у прес-службі Верховного суду, 14 липня 2005 року Верховний суд розглянув у відкритому засіданні цивільну справу за скаргою депутата Сергія Головатого - представника Мельниченка на постанову Центральної виборчої комісії від 3 червня 2005 року № 91.

8 червня 2005 року Головатий звернувся до Верховного суду зі скаргою на постанову ЦВК від 3 червня 2005 року №91 "Про заяву Головатого С. П. щодо забезпечення реалізації виборчого права громадянина України Мельниченка М. І.", яку залишено без задоволення.

У скарзі заявник посилався на те, що підставою для звернення до ЦВК з указаною заявою стало невиконання заходів щодо поновлення виборчих прав громадянина Мельниченка після рішення Європейського суду, який постановив, що виборчі права майора були порушені і просив їх відновити та виплатити 5 тисяч євро компенсації.

Заслухавши пояснення представників, дослідивши письмові докази та перевіривши наведені у скарзі доводи, Верховний суд вирішив: "Скаргу Головатого Сергія Петровича, який діє від імені Мельниченка Миколи Івановича, на постанову Центральної виборчої комісії від 3 червня 2005 року № 91 задовольнити частково.

Постанову Центральної виборчої комісії від 3 червня 2005 року №91 "Про заяву Головатого С. П. щодо забезпечення реалізації виборчого права громадянина України Мельниченка М. І." скасувати.

Зобов'язати Центральну виборчу комісію розглянути заяву Мельниченка Миколи Івановича з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини від 19 жовтня 2004 року по справі "Мельниченко проти України" і зазначених вище норм міжнародного та національного права.

Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування