Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз радить Тимошенко не поводитись як виконроб на будівництві

П'ятниця, 15 липня 2005, 12:00
Лідер СПУ Олександр Мороз не вважає себе з прем’єром Юлією Тимошенко непримиренними політичними супротивниками і заперечує розкол в уряді.

Про це він сказав у інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю у газеті "Товариш"http://www.tovarish.com.ua}, повідомляє прес-служба СПУ.

"Ні. Має місце зіткнення думок", - сказав Мороз, відповідаючи на запитання про існування розколу в уряді й непримиренне супротивництво з Тимошенко після відмови соціалістів підтримати СОТ-законопроекти, а також відповідну позицію соціалістичного міністра агропромислової політики Олександра Баранівського.

"Я розумію Юлію Володимирівну - у неї відповідальна посада, величезні повноваження, і вона не хоче витрачати свій час на те, щоб переконувати інших людей в необхідності відстоювати істини, які для неї самої здаються безсумнівними", - зазначив Мороз.

За його словами, "великий начальник завжди відчуває спокусу стукнути кулаком по столу і вимагати беззаперечної слухняності".

"Однак цей стиль, мабуть, діє на рівні виконроба на будівництві", - сказав Мороз, додавши, що "прем'єр-міністр і міністр економіки не мають права стукати по столу і вибивати потрібні їм рішення".

На думку лідера соціалістів, ситуація довкола ухвалення так званих "СОТівських" законопроектів служить підтвердженням відсутності послідовної, відповідальної, зваженої і чітко прогнозованої політики уряду.

Мороз зазначив, що у взаємодії між владою і партіями спостерігаються крайнощі. "Політична сила, яка отримала можливість формувати виконавчу владу, починає діяти так, ніби вона одна є істиною в останній інстанції", - розвинув думку Мороз.

Мороз також заявив, соціалісти не розглядають як можливий передвиборчий союз із "Народним союзом Наша Україна", але готові домовлятися про співробітництво після виборів.

"Приємно, що лідер найбільшої парламентської фракції думає про союз із соціалістами. Це переконливо підтверджує реальний рівень підтримки та довіри до нашої партії серед населення. Однак соціалісти не розглядають можливого союзу з "Нашою Україною". У нас є чіткі цілі і завдання, які наша партія вже не перший рік відстоює у парламенті", - заявив Мороз у відповідь на слова Миколи Мартиненка.

Голова СПУ висловив упевненість, що "в умовах проведення чесних демократичних виборів та свободи слова кількість українців, які підтримують соціалістів, зросте у декілька разів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...