Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко натякнув Пінчуку, що меценацтвом "Криворіжсталь" не повернути

П'ятниця, 15 липня 2005, 12:14
Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко вважає, що українські меценати не повинні давати гроші під президентські проекти, вимагаючи в обмін на це звільнення від кримінальної відповідальності.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в п’ятницю.

"Мене в Запоріжжі, коли я був на Хортиці, запитали: мовляв, тут всілякі елітні люди допомагають відновлювати острів, то, може, поки там уряд думає?.. Але я відповів, що меценатство щодо Хортиці не звільняє від кримінальної відповідальності", - зазначив він.

"Так само, як є багато людей, які виділяють фантастично великі суми (200 млн. грн., наприклад) на якісь акції під патронатом президента... Але мій підхід є такий, що не кількістю грошей під акції, а все-таки єдиним стандартом потрібно забезпечувати спокійне існування свого бізнесу", - розповів Томенко.

"Я вважаю, що бізнесмени не повинні давати гроші під якісь проекти, і за це вимагати індульгенції, а просто працювати і платити податки. Так для усіх буде краще", - сказав Томенко.

На питання, чому досі не порушено жодної справи проти Кучми, і чи не пояснюється це наявністю якихось гарантій, Томенко зазначив:

"Можливо, домовленості з Кучмою не було. Але було значною мірою свідоме рішення не йти на прямий конфлікт з деякими політичними гравцями. У мене є відчуття, що певна категорія політиків домовилась про співпрацю, яка гарантуватиме відсутність уваги до них з боку правоохоронних органів", - сказав він.

"Ще раз скажу: якби я був прокурором, я б починав зі справи Кучми. Тому що "справа Гонгадзе" є похідною і прямо пов’язаною зі справою Кучми", - зазначив він та додав, що для нього справа Гонгадзе" - це справа Кучми та, "як вважають експерти", Литвина.

"Хоча я погоджуюся з тим, що найближчим часом "справи Кучми" не буде. А якщо її не буде, то не буде всіх інших справ. На сьогодні я не бачу, щоб історії з Гонгадзе та з Єльяшкевичем набували завершального характеру", - сказав Томенко.

Останнім часом зять президента Кучми Віктор Пінчук виступав меценатом деяких проектів під патронатом президента. Так його компанія Інтерпайп була спонсором "Євробачення-2005". Також, за словами радника президента Миколи Бутка, його компанія виділила на реконструкцію Батурина майже 1 мільйон доларів.

В той же час, Пінчук намагається відстояти "Криворіжсталь", яку він придбав з порушеннями. Під час передвиборчої кампанії повернення "Криворіжсталі" та її реприватизація були основними обіцянками Ющенка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування