Ющенко піде на Говерлу. Йому і подібним дали інструктаж

П'ятниця, 15 липня 2005, 13:01
Президент Віктор Ющенко таки візьме участь у традиційному сходженні на найвищу вершину України Говерлу у суботу, в День прийняття Декларації про державний суверенітет.

Про це він сказав на зустрічі з активом Донецької області у п’ятницю.

Після того, як один із учасників запропонував президенту зустрітися цієї суботи, Ющенко відповів: "Я у цю суботу не буду, бо я йду в цю суботу на Говерлу..."

Як відомо, раніше "Львівська газета" писала, що їй з неофіційних джерел стало відомо, що в цьогорічному сходженні Ющенко не братиме участі.

Це буде 30 сходження Ющенка, яке він здійснює традиційно з боку Закарпаття. За попередніми даними, про свою участь у сходженні заявили уже майже 10 тисяч осіб.

Перед початком сходження на турбазі "Заросляк" відбудеться віче з нагоди 15-річчя прийняття Декларації.

На вершині Говерли також проведуть віче, встановлять у пантеон капсулу з посланням учасників сходження на честь 15-ої річниці Декларації до учасників сходження на честь 25-ої річниці, повідомили УНІАН в Івано-Франківській обладміністрації.

Після сходження на турбазі "Заросляк" відбудеться концерт молодих виконавців.

У зв'язку з масовим сходженням адміністрація Карпатського національного природного парку звертається до "підкорювачів вершини Говерли":

"Чітко дотримуватись інструктажу, який діє на цьому маршруті, не порушувати правил техніки безпеки, дотримуватись маршруту, не рвати квітів, не ламати кущів і дерев, не руйнувати гнізд птахів, не створювати зайвого шуму, не робити написів на деревах і на камінні".

Особливо адміністрація закликає не смітити і не залишати на шляху пластикове сміття, яке завдає великої шкоди довкіллю.

Екологи нагадують, що схили Говерли є унікальними в Європі природними комплексами з великою кількістю рідкісних та зникаючих видів рослин та тварин. Тут проростає 33 види рослин, зустрічається 12 видів наземних тварин, які занесені до Червоної книги України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування