Жванія забере у Гриценка "те, що ще не вибухнуло"

П'ятниця, 15 липня 2005, 16:25
Функції утилізації боєприпасів повинні перейти від міністерства оборони до міністерства з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Про це заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій Давид Жванія в п'ятницю під час прес-конференції.

Він, зокрема, зазначив, що "справа тут зовсім не в конкуренції, однак, якщо міноборони скорочує свої сили, то утилізацією повинні зайнятися професіонали".

"Роботи, виконані солдатиками, яких вони (міноборони) змушені будуть завезти на ці роботи, будуть неякісними", - впевнений міністр.

Крім того, Жванія підкреслив, що об'єктів так званої рентабельної утилізації в Україні вже не залишилося.

Усе, що могло принести прибутки, за словами міністра, вже давно розвідали й утилізували. У зв'язку з цим, йому незрозуміло, "чому міноборони так важко розстається зі своїми функціями".

Також міністра дивує однобокий підхід міністерства оборони до цього питання: "Забирайте те, що вже вибухнуло, а те, що ще не вибухнуло, ми залишимо собі", - сформулював він позицію міноборони, виступаючи на колегії МНС.

Жванія також відзначив, що в затвердженому в середу на засіданні Кабміну положенні про міністерство питання утилізації не врегульовано у зв'язку з дискусією, яка триває.

"Найближчим часом позиція МНС з цього питання буде подана президенту", - сказав він.

ЛІГАБізнесІнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News