Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпрозапорізької області не буде, а буде 48 тисяч чиновників

П'ятниця, 15 липня 2005, 17:41
Віце-прем'єр-міністр України з адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний спростував чутки про об'єднання в результаті адмінреформи Дніпропетровської області із Запорізькою.

Як повідомили УНІАН у прес-службі віце-прем'єра, про це Безсмертний сказав під час прес-конференції в Дніпропетровську.

Він наголосив, "не чіпати регіонів це наше гасло, тим більше, що регіони вписуються в міжнародну класифікацію".

"Завжди стояло питання щодо утворення Криворізької області, але ми будемо пропонувати Кривому Рогу стати містом-регіоном, який матиме свій власний бюджет, і напряму співпрацюватиме з центром", - зазначив віце-прем'єр.

Безсмертний також зауважив, що внаслідок адміністративно-територіальної реформи кількість чиновників в державних органах влади зменшиться, натомість зросте кількість працюючих в органах місцевого самоврядування".

"Порахуйте, як мінімум 4 тисячі громад на мінімальний штат у складі 12 чоловік, які надаватимуть послуги людям громади. Ось така кількість людей - це та мінімальна кількість внаслідок реформи в органах місцевого самоврядування", - підкреслив він.

За його словами, "папери можуть почекати, люди ні. Протягом всіх років незалежності України ми економили на тих, хто працює в органах місцевого самоврядування. Настав час це змінити".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування