Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину комфортно з Тимошенко. Але він не розуміє її душі

Субота, 16 липня 2005, 12:29
Прем'єр Юлія Тимошенко погодиться на блокування з "Нашою Україною" лише у випадку гарантій продовження свого перебування на посаді після парламентських виборів.

Таку думку висловив спікер парламенту Володимир Литвин в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"Упевнений, Юлія Володимирівна дасть свою згоду на входження в блок із "Нашою Україною" тільки при виконанні однієї умови. Їй потрібні гарантії, що вона буде прем’єром і по закінченні кампанії", - сказав Литвин.

"Зрозуміло, дуже багато людей цього не хочуть", - сказав спікер. На питання, чи не хоче цього також і він, Литвин відповів: "Мені, хоч як дивно, комфортно працювати з людьми, які мають свою, аргументовану думку і вміють її жорстко відстоювати".

"Мені подобаються люди, котрі атакують. Тимошенко належить саме до цієї категорії політиків", - вважає спікер.

"Гадаю, вона свого доможеться. Тобто, доможеться не просто обіцянки прем’єрства, а письмового закріплення цієї умови. Якщо це відбудеться, контроль над ситуацією прем’єр не випустить із рук", - припускає Литвин.

"Виступати в ролі "підспівки" чи "підтанцьовки" Юлія Володимирівна не погодиться ніколи. Не дістане необхідних гарантій — піде на вибори самостійно, заручиться істотною електоральною підтримкою. Після чого буде якнайактивніше впливати на всі процеси в парламенті і, відповідно, у країні", - сказав голова ВР.

"Хай не ображається "Наша Україна", але можу сказати: свого часу Тимошенко, маючи два десятки парламентських багнетів, визначала позицію значно численішої "НУ" щодо багатьох ключових питань", - сказав Литвин.

Водночас сама Тимошенко у власному інтерв’ю "Дзеркалу тижня", коментуючи висловлювання Литвина, сказала: "Кожен дає прогнози, мимоволі приміряючи сказане до себе".

"Мабуть, Володимирові Михайловичу не відомо напевне, що в мене на душі, стан моєї душі", - сказала прем’єр-міністр.

"Хочу заявити: президент може на мене покластися завжди. Ми — єдина команда. І я зміцнюватиму цю єдність, наскільки вистачить у мене сили. Тим паче що за всі роки нашої співпраці я не відійшла від своїх обіцянок", - підкреслила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування