Тимошенко не боїться втратити Литвина

Субота, 16 липня 2005, 13:00
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що заява Кабміну з критикою роботи парламенту спрямована на те, щоб дискредитувати спікера в очах президента.

Як сказав Литвин в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, ця заява також має на меті не допустити створення спільного виборчого блоку за участю НПУ і "Нашою Україною".

"Той факт, що в заяві Кабінету персональній критиці піддається голова Верховної Ради, дає підстави припустити: є ще й бажання не допустити створення передвиборного блоку з участю "Нашої України" і НПУ. Є спроба дискредитувати Литвина в очах президента", - сказав спікер.

Говорячи про можливість створення спільного блоку між "Нашою Україною", БЮТ і НПУ, Литвин сказав: "Це залежить не тільки від нас, а й від партнерів по переговорах. А також від статусу переговірників".

"Ультиматум не сприяє встановленню діалогу. Ми не сприймаємо "цінних указівок" із приводу того, хто має бути в партії, кого ми мусимо приймати, а кого виключати, із ким співробітничати і кого слухатися. Коли з нами розмовляють у такому тоні, та ще й через посередників, це, напевно, означає лише одне: нашу організацію не бажають бачити партнером", - вважає він.

Литвин відзначив також необхідність проведення переговорів щодо майбутніх виборів з Ющенком і Тимошенко. "Є президент, якого я поважаю як главу держави і котрому просто симпатизую як людині. Є потреба провести необхідні консультації безпосередньо з ним. Те ж саме стосується і прем’єр-міністра", - сказав спікер.

В той же час, прем’єр Юлія Тимошенко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" сказала, що не боїться втратити Литвина як майбутнього союзника на виборах.

"Я не хочу, аби те, що сталося, залишилося під килимом. Можливо, я втрачу впливового союзника. Можливо, мене не зрозуміє частина суспільства. Але принаймні я буду чесною перед усіма. І перед собою", - сказала вона.

В той же час, вона однозначно не виключила участі НПУ в спільному блоці з її політичною силою та "Нашою Україною".

"Можу твердо сказати тільки одне: я — надійний член команди президента і свій вибір уже зробила. Що стосується формату блока, час покаже. Покаже, хто є хто", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування