Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин ударив Тимошенко в спину, а вона вважає його бидлом

Субота, 16 липня 2005, 13:40
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що заява уряду з критикою роботи парламенту стала реакцією на політику подвійних стандартів, провідником якої був спікер Володимир Литвин.

"Наше послання стало реакцією на політику подвійних стандартів, одним із провідників якої, на жаль, виявився Володимир Михайлович", - сказала Тимошенко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Категорично не згодна з тим, що наша заява спрямована проти Верховної Ради. Саме навпаки: чи не кожна пропозиція в ній містить частку віри в добру волю депутатського корпусу. У його готовність підвести риску під учорашнім днем і повернутися обличчям до суспільства", - сказала вона.

"Те, що він робив, називається ударом у спину. Саме цим багато в чому пояснюється різкий тон заяви: отримати такий удар від того, кого вважаєш своїм соратником, особливо боляче", - вважає вона.

"Якщо ти в опозиції — озвуч свої заперечення та виступай проти. Якщо ти частина влади, то тоді не треба стріляти в спину. І пояснювати своє небажання співробітничати низькою якістю законопроектів, підготовлених урядом", - сказала Тимошенко.

В той же час, сам Литвин в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" звинуватив уряд у ставленні до Верховної Ради "як до бидла".

"Чому до вищого законодавчого органу ставляться як до бидла, котре все стерпить. Може, прозвучало дещо грубо, але це правда", - сказав Литвин.

"Чому будь-яка спроба парламенту відстояти свою позицію дає привід оголошувати депутатів ледь не ворогами народу, обвинувачувати їх у відсутності політичного чуття чи політичної відповідальності?", - запитав він.

"Якщо центральний виконавчий орган хоче мати союзника в особі вищого законодавчого органу, він повинен виявляти зацікавленість у подібному союзництві. Але він цього не робить. Зате є бажання окремих осіб представити Верховну Раду винуватницею всіх бід", - сказав спікер.

Він також висловив думку, що "більшість парламентаріїв знаходяться в опозиції до уряду". "Це — реальність, із якою Кабінет мусить, але чомусь не хоче рахуватися", - сказав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування