Журналістів каналу Васильєва б'ють. За опозиційність?

Субота, 16 липня 2005, 18:33
Донецький телеканал "Київська Русь" (КРТ) заявляє про політичний тиск на своїх співробітників.

У суботу зранку в Києві біля свого будинку піддалася розбійному нападу журналістка "КРТ" Леся Чепурна, повідомляє прес-служба каналу.

"Невідомі напали на неї й нанесли тяжкі тілесні ушкодження - у Лесі зламана ключиця, є численні садна й травми" - відзначає прес-служба.

Канал відзначає, що "не дуже давно жертвою аналогічної хуліганської витівки став редактор канал "КРТ" Володимир Петров".

"Те, що в результаті нападу не були викрадені особисті речі Чепурної, а також те, що це другий підряд випадок фізичного нападу на журналіста редакції, дозволяє каналу "КРТ" припускати, що можливою причиною розправи з журналісткою була її професійна діяльність", - говориться в заяві.

"Не бажаючи тиснути на слідство, що, сподіваємося, прикладе максимум зусиль до пошуку й затримки винних, все-таки відзначимо: останнім часом навколо каналу "КРТ" формується тривожна й нездорова атмосфера".

"У засобах масової інформації публікуються повідомлення про порушення кримінальних справ відносно керівництва каналу", - говориться в повідомленні.

"Главою Нацради з телебачення й радіомовлення Віталієм Шевченком озвучується рішення позбавити канал отриманих ним, у тому числі через суд, 36 телевізійних частот.
На журналістів каналу відбуваються розбійні напади", - стверджують співробітники "КТР".

"Все це дає нам право стверджувати, що в "новій демократичній" Україні за допомогою різних методів створюється тиск на єдиний опозиційний телеканал, з метою перешкоджання його діяльності", - говориться в заяві.

"Канал "КРТ" вимагає від влади України зробити все можливе для припинення подібної практики, і не на словах, а на ділі забезпечити безпеку й волю журналістів у країні", - відзначає прес-служба.

Українська правда

Читайте також:

Піскун не зміг забрати ліцензію каналу Васильєва

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування