Якби Тимошенко була Безсмертним, то звільнялася б шість разів на день

Субота, 16 липня 2005, 21:50
Президент Віктор Ющенко знає про намір віце-прем'єр-міністра з адмінреформи Романа Безсмертного піти у відставку й зустрінеться з ним із цього приводу.

Про це сказала прес-секретар президента Ірина Геращенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Президент знає про заяву віце-прем'єр-міністра Романа Безсмертного. Про рішення президента по цьому питанню буде відомо пізніше. Президент має намір зустрітися з Безсмертним із цього приводу", - сказала Геращенко.

Саму заяву Безсмертного прес-служба президента поки не коментує.

У той же час прем'єр-міністр Юлія Тимошенко бажає Безсмертному терпіння в його роботі й радить не приймати опальних рішень під впливом емоцій.

"Гарячитися з відставкою не можна. Якщо емоції переповняють, то можна сильно нашкодити справі. Я просто хочу побажати Роману Петровичу терпіння", - заявила вона в прямому ефірі харківського телебачення в суботу ввечері.

Прем'єр сказала, що якби вона писала заяву щоразу, коли її переповняють емоції, то це ймовірно відбувалося б шість разів на день.

"Не так просто міняти систему", - підкреслила Тимошенко, бажаючи терпіння собі й всім своїм колегам у владі.

За її словами, для проведення адміністративно-територіальної реформи необхідно прикласти ще багато зусиль і часу.

"Якщо не сприймається щось в адміністративній реформі, потрібно щось змінити в концепції. Якщо реформа непопулярна, то треба зробити так, щоб вона стала популярною", - заявила прем'єр.

Тимошенко підтримує Безсмертного в тому, що він почав дискусію з суспільством і місцевою владою, однак вона вважає, що недостатньо проводиться роз'яснювальна робота з цього питання.

Прем'єр повідомила, що уряд ще не розглядав пропоновану адміністративно-територіальну реформу, однак вважає, що першочергове її обговорення повинне пройти саме з місцевою владою.

У той же час, жителі Макарівського району Київської області, після відвідування якого Безсмертний заявив про відставку, просять Ющенка й Тимошенко звільнити Безсмертного й главу Київської обладміністрації Євгена Жовтяка у випадку, якщо їхні вимоги й протести проти проведення адміністративної реформи не будуть враховані.

Про це говориться в резолюції громадських слухань з питання адміністративно-територіальної реформи, що була прийнята в суботу.

У документі відзначається, що учасники слухань обурені "наміром влади фактично силовими методами" провести реформу, реалізація якої порушує Конституцію й права територіальних громад.

Текст звернення буде спрямований президентові, прем'єрові, а також
голові Верховної Ради Володимиру Литвину, главі Верховного суду Василю Маляренку, уповноваженому з прав людини Ніні Карпачовій, главі Київської облдержадміністрації Євгену Жовтяку й генпрокурору Святославу Піскуну.

У випадку, якщо на їхнє звернення не буде реакції, автори документа -
жителі Макаровского району й Київської області - готові вдатися до актів непокори, перекрити міжнародну трасу "Київ-Чоп", організувати піший хід у Києві й пікетування Верховної Ради, Кабміну й секретаріату президента.

Читайте також:

БЕЗСМЕРТНИЙ ПОДАЄ У ВІДСТАВКУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...